Local

Străzile cu sens unic din Valea Lupului, doar pe hârtie! Liviu Dulgheru: „De un an de zile am informat populația”

Publicat: 02 feb. 2023
_____ Vizualizări 2 Comentarii
Străzile cu sens unic din Valea Lupului doar pe hârtie Liviu Dulgheru De un an de zile am informat populația
Șoferul încalcă regulile de circulație și pătrunde cu autoturismul pe contrasens pe strada Mestecăniș din Valea Lupului

O serie de modificări pe străzile din Valea Lupului dau peste cap traficul din zonă. Mulți șoferi încă nu știu care sunt străzile cu sens unic din comună și încalcă nepăsător regulile de circulație. Câteva imagini surprinse de către localnici și postate pe rețelele de socializare arată cum participanții la trafic încalcă regulile și pătrund cu autoturismul pe „interzis“. Primarul din Valea Lupului, Liviu Dulgheru, susține că informarea populației a fost făcută cu un an de zile în urmă. Dacă șoferii încalcă regulile de circulație, intră în atribuțiile Poliției Rutiere să-i sancționeze

Cu toate că autoritățile din Valea Lupului au informat populația cu privire la modificarea sensului de mers pe anumite artere, șoferii nu văd semnele de circulație sau le încalcă înadins. Unii intră nepăsători pe „interzis“ și încalcă regulile de circulație. Din comoditate, unii șoferi nu doresc să respecte legea și riscă amenzi foarte mari.

Primăria a informat populația în legătură cu străzile cu sens unic din Valea Lupului

masini pe strada luminii
Și pe strada Luminii din Valea Lupului, șoferii pătrund pe contrasens

Pe o serie de străzi din comuna Valea Lupului, autoritățile au modificat sensul de mers. Astfel, strada Luminii, strada Ion Creangă, strada Garoafei, strada Mestecăniș, strada Vitejilor și strada Cuza Vodă au devenit străzi cu sens unic. Cu toate că sensul de mers a fost modificat recent, primăria susține că șoferii au fost informați încă de acum un an. Primarul din Valea Lupului, Liviu Dulgheru, declară că au fost postate comunicate pe site-ul primăriei și pe grupurile de pe rețelele de socializare.

„De un an de zile am informat populația din zonă. A fost promovat și pe site-ul primăriei, pe toate grupurile de pe rețelele de socializare, avem aviz și de la Poliția Rutieră. Chiar a fost și un echipaj în zonă timp de câteva zile ca să dirijeze circulația fără să aplice amenzi”, declară Liviu Dulgheru.

Edilul din Valea Lupului susține că Poliția Rutieră este cea care trebuie să se ocupe mai departe de cei care nu respectă regulile de circulație.

„Nu intră în atribuția noastră. Poliția Rutieră este cea care trebuie să se ocupe de cei care încalcă regulile de circulație. Din păcate, nu au suficiente mașini. Mai este și Poliția Națională, ce are sediul în Lețcani, cu punct de lucru în Valea Lupului”, mai spune primarul din Valea Lupului.

Ce amenzi riscă să primească persoanele care nu respectă regulile de circulație

 liviu dulgheru
Primarul din Valea Lupului, Liviu Dulgheru afirmă că populația a fost inștiințată încă de acum un an, ce străzi își vor modifica sensul de mers. Anunțul a fost făcut pe site-ul primăriei

Pentru cei care încalcă regulile de circulație, conform noului Cod Rutier, sunt prevăzute o serie de amenzi în funcție de gravitatea faptei comise.

Astfel, în cazul de față, pentru cei care intră pe contrasens, Poliția Rutieră poate aplica amenzi în cuantum de până la 1.000 de lei și reținerea permisului de conducere pentru o perioadă de 90 de zile. Dacă din culpa șoferului care a încălcat regulile de circulație s-a produs accident, atunci sancțiunile pot ajunge până la 2.900 de lei, reținerea permisului până la 120 de zile și dosar penal.

Așadar, odată cu aceste modificări realizate de Primăria din Valea Lupului, șoferii încă nu știu care sunt străzile cu sens unic sau nu vor să respecte semnele rutiere. Aceștia riscă amenzi foarte mari, dacă sunt depistați de organele de control. Condusul preventiv poate preveni de multe ori aceste încălcări ale legii, te poate face mai atent și mai vigilent pentru a vedea din timp dacă un indicator nou a fost montat sau dacă o anumită stradă și-a schimbat sensul de mers.

Comentarii
  • Totul e o cârdășie la Valea Lupului . Drumurile lasa de dorit , când duci copilul la scoala e foarte greu , deoarece e o mizerie , domnul primar.Doamna Petrea mereu afirma ca domnul primar va face totul , căci na fac o echipa .🤦🏻‍♀️

Adauga un comentariu