Prima pagină » Local » Străzile din Iași încă sunt pline de gropi, iar primăria nu are nicio reacție. Echipajele de la Citadin au anunțat că au terminat toate reparațiile – FOTO

Străzile din Iași încă sunt pline de gropi, iar primăria nu are nicio reacție. Echipajele de la Citadin au anunțat că au terminat toate reparațiile – FOTO

16 feb. 2024, 02:00, 2 ,
Petronel Ștefan, în Local

Multe străzi din Iași au rămas într-o stare dezastruoasă după mai bine de câteva săptămâni, de când s-a topit zăpada, iar primăria nu a mai făcut nimic

Muncitorii de la Citadin au intervenit în ultimele săptămâni pe străzile pe care le-au avut inventariate, însă restul vor trebui să mai aștepte. În multe zone din Iași, drumurile încă sunt pline de gropi, spre disperarea celor care s-au săturat de promisiuni. Acum, oamenii care locuiesc sau circulă pe străzile ce încă sunt afectate se întreabă când vor putea vedea un drum normal, modernizat.

Primăria a terminat de reparat străzile din Iași

Conducerea de la Citadin a anunțat că a terminat toate lucrările de plombare a străzilor. Înseamnă că Primăria Iași nu are de gând în viitorul apropiat să repare celelalte drumuri afectate în această iarnă. Mulți dintre ieșeni încă semnalizează străzi acoperite de gropi și așteaptă o minune. Șoferii au ajuns să plătească sute de lei pentru reparații la mașini. Conform procedurii, Primăria Iași face comandă la Citadin, iar echipajele intervin, însă compania a terminat solicitările primite.

„În principiu, ce am inventariat noi, noi am executat cam tot ce am avut. Oricum nu este exclus că nu pot apărea și altele în această perioadă. Poate să fie o groapă, iar când o desfaci cu picamerul, se poate mări sau poate apărea alta lângă. În principiu, noi am plombat cam toate zonele unde sunt probleme, dar asta nu exclude faptul că nu pot apărea altele. Deocamdată, nu avem exact numărul străzilor pe care am intervenit. Primăria ne face comandă și noi intervenim, așa funcționează.

Au fost străzi unde a fost nevoie de o singură plombă. Cele mai multe gropi au fost în zona Canta, strada Libertății și bulevardul Poitiers. Noi inventariem în continuare și monitorizăm când apar și altele ca să intervenim cu mixtură la rece, iar dacă temperaturile ne permit, să turnăm mixtură la cald”, a declarat Marius Ionescu, directorul general Citadin SA.

Citadin efectuează lucrări în alte zone

În această perioadă, echipele de la Citadin SA fac și alte lucrări, precum montare de borduri pe strada Vasile Lupu; refacere pasaj și montare borduri pe strada Roman Vodă; montare borduri pe strada Vasile Lupu; ridicare cămine la cotă pe strada Titu Maiorescu; reparații cu piatră spartă strada Vasile Lupu; marcaje transversale în cartier Bularga, zona industrială, Dacia, Nicolina și CUG. Până la data de 9 februarie, între orele 08:00-18:00, va fi închisă circulația pe aleea dintre blocul C4 de pe strada Vasile Lupu 106 și Centrul Social Armata Salvării pentru lucrări de refacere a carosabilului.

„Mai avem și alte lucrări, montăm borduri, ridicăm capacele la cotă sau refacem pavajele. Cât timp ne permit condițiile meteo, noi suntem pe stradă ca să lucrăm”, a mai transmis Marius Ionescu.

Primăria a terminat de reparat străzile din Iași, chiar dacă multe dintre ele au rămas distruse de gropi.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
12 iulie 2024
12 iulie 2024