Economic Local

Străzile din Iași vor fi măturate cu echipamente de 300.000 de euro

Publicat: 11 iul. 2022
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Străzile din Iași vor fi măturate cu echipamente de 300.000 de euro
Două automăturători vor fi furnizate firmei de salubritate

Două automăturători moderne vor fi achiziționate de firma de salubritate a municipalității. Licitația urmează să fie organizată la mijlocul lunii august 2022

Salubris SA, firma de salubritate a Primăriei Iași, achiziționează noi echipamente pentru întreținerea curățeniei din municipiul Iași. Astfel, pe data de 12.08.2022, este programată licitația pentru furnizarea unui lot de automăturători. Valoarea estimată a contractului este de 1.500.000 de lei, fără TVA, aproape 300.000 de euro.

„Salubris SA, societatea având ca obiect de activitate servicii de salubrizare la nivelul municipiului Iași, achiziționează automăturători pentru activitățile de măturat și spălat mecanic a carosabilului. Beneficiile pe care autoritatea contractantă intenționează să le obțină, după furnizarea produselor, sunt: creșterea competitivității prin îmbunătățirea resurselor, optimizarea procesului de colectare al deșeurilor, scăderea costurile de operare, creșterea nivelului de satisfacție al clienților, folosirea de echipamente de generație nouă cu impact negativ redus asupra mediului, eficientizarea procesului de desfășurare al unor activități”, se arată în caietul de sarcini.

Salubris SA a alocat fonduri și pentru achiziția de autogunoiere performante.

Străzile din Iași vor fi măturate cu 2 echipamente moderne

Conform necesarului, Salubris intenționează să achiziționeze 2 automăturători, cu o viteză de lucru 0-20 km/h și o viteză de deplasare de 50 km/h.

„Termenul de livrare al autovehiculelor și al accesoriilor aferente este de maximum 90 de zile de la data semnării contractului de către ambele părți. Termenul de garanție acordat pentru fiecare autovehicul și accesoriu în parte trebuie să fie de minimum 36 de luni de la data furnizării, respectiv de la data emiterii procesului verbal de recepție final. Contractul va asigura servicii post-garanție și livrarea de piese de schimb și accesorii minimum 10 ani de la punerea în funcțiune. În cazul apariției unor defecțiuni sau a unei uzuri premature de garanție, contractantul are obligația de înlocui piesele/reperele defecte, suportând contravaloarea acestora, la solicitare, în maximum 2 zile lucrătoare de la primirea sesizării achizitorului, fără costuri suplimentare din partea acestuia”, se mai arată în documentația procedurii.

În 2021, o firmă din Iași a câștigat o licitație privind furnizarea mai multor loturi de echipamente pentru angajații Salubris.

Firma de salubritate investește în utilaje pentru susținerea activității curente

Nu în ultimul rând, Salubris a lansat și licitația pentru furnizarea unui lot de 2 autobasculante și 2 autocisterne. Autobasculantele trebuie să aibă o benă basculabilă trilateral de 19 tone, iar autocisternele trebuie să aibă bazin de apă cu o capacitate de minimum 8 mc. Valoarea estimată a contractului este de 2.000.000 de lei, fără TVA, aproape 400.000 de euro.

„Beneficiile pe care autoritatea contractantă intenționează să le obțină, după furnizarea produselor sunt: creșterea competitivității prin îmbunătățirea resurselor, optimizarea procesului de colectare al deșeurilor, scăderea costurilor de operare, creșterea nivelului de satisfacție al clienților (populația municipiului Iași), folosirea de echipamente de generație nouă, cu impact negativ redus asupra mediului”, sunt obiectivele Salubris.

Comentarii
  • Ati cumparat toate kkturile si angajat pile prin birouri in loc sa aduceti oameni sa fie la strada ,faceti curat si la periferii si cei de acolo platesc taxe …, mijloacele de transport…. ZOIOASE, cica ar fi firma de curatenie , acelasi tramvai l-am nimerit la un interval de cateva zile, aceleasi geamuri mizerabile pe ambele parti… Parca am auzit ca suntem oras european? Poate, cateva strazi si cladiri

Adauga un comentariu