Prima pagină » Local » Străzile din Iași vor fi spălate cu echipamente moderne! Au costat 400.000 de euro
Străzile din Iași vor fi spălate cu echipamente moderne! Au costat 400.000 de euro

Străzile din Iași vor fi spălate cu echipamente moderne! Au costat 400.000 de euro

03 sept. 2022, 02:00,
Ciprian Boaru, în Local

Firma de salubritate achiziționează autobasculante și autocisterne pentru curățenia stradală. Contractul a fost semnat cu o firmă din București. Procedura a fost organizată la începutul lunii august 2022

Compania de salubritate a municipalității a finalizat noi achiziții în cadrul programului anual. Recent, Salubris SA a semnat contractul pentru furnizarea unui lot de autobasculante și autocisterne. Licitația a fost câștigată de societatea Grădinariu Import Export SRL, din București, cu o ofertă de 2.000.000 de lei, fără TVA, aproximativ 400.000 de euro. Firma este deținută de Andrei Călin Grădinariu. În 2021, societatea a înregistrat o cifră de afaceri de 123,3 milioane de lei, un profit de 7,2 milioane de lei, datorii de 53,6 milioane de lei, cu un număr de 55 de angajați.

„Beneficiile pe care autoritatea contractantă intenționează să le obțină după furnizarea produselor sunt creșterea competitivității prin îmbunătățirea resurselor, optimizarea procesului de colectare a deșeurilor, scăderea costurilor de operare, creșterea nivelului de satisfacție a clienților (populația municipiului Iași), folosirea de echipamente de generație nouă cu impact negativ redus asupra mediului și eficientizarea procesului de desfășurare a unor activități”, se arată în caietul de sarcini.

În 2021, o firmă din Iași a câștigat o licitație privind furnizarea mai multor loturi de echipamente pentru angajații Salubris.

Străzile din Iași vor fi spălate cu echipamente moderne în cadrul programului anual de achiziții

Firma câștigătoare va livra 2 autobasculante și 2 autocisterne. Autobasculantele trebuie să aibă o benă basculabilă trilateral de 19 tone, iar autocisternele trebuie să fie dotate cu bazin de apă cu o capacitate de minimum 8 mc.

„Cabină de zi cu bară de protecție din oțel, geamuri fumurii și deschidere electrică a geamurilor. Lățime cabină 2.130 mm. Oglinzi principale și oglinzi panoramice încălzite electric. Suspensie mecanică pentru cabină, cu patru puncte și amortizoare, sistem de închidere centralizată a ușilor cu funcție de verificare a luminilor exterioare. Dotare: 2 telecomenzi și 2 seturi chei. Două oglinzi principale, oglindă pentru bordură, oglindă panoramică și oglindă pentru vedere frontală. Oglindă pentru vedere frontală pentru câmpul de vedere frontal. Reglare electrică a oglinzilor principale. Faruri duble cu halogen rezistente la impact. Fascicul far pentru circulație pe partea dreaptă”, sunt dotările cerute pentru autobasculante.

Salubris SA a alocat fonduri și pentru achiziția de autogunoiere performante.

Peste 300.000 de euro pentru 2 automăturători

Totodată, Salubris SA a lansat și achiziția de automăturători, cu o prevedere bugetară de 1.500.000 de lei, fără TVA, aproape 300.000 de euro. Conform necesarului, Salubris intenționează să achiziționeze 2 automăturători, cu o viteză de lucru 0-20 km/h și o viteză de deplasare de 50 km/h. La procedură a fost depusă o singură ofertă din partea societății B.T. Beste Tools Company SRL, județul Ilfov, care a intrat în etapa de evaluare.

„Termenul de livrare al autovehiculelor și al accesoriilor aferente este de maximum 90 de zile de la data semnării contractului de către ambele părți. Termenul de garanție acordat pentru fiecare autovehicul și accesoriu în parte trebuie să fie de minimum 36 de luni de la data furnizării, respectiv de la data emiterii procesului-verbal de recepție final. Contractul va asigura serviciile post-garanție și livrarea de piese de schimb și accesorii minimum 10 ani de la punerea în funcțiune”, sunt condițiile autorității contractante.

Străzile din Iași vor fi spălate cu echipamente moderne, conform graficului de lucru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *