Local

Strigăt disperat de ajutor! Acest puști moare dacă nu va primi cât de curând sânge. Se află în stare gravă după ce a suferit un accident cumplit!

Publicat: 25 oct. 2021
Clădirea Spitalului pentru Copii din Iași și băiatul electrocutat
Dragoș Cernica, adolescentul de 15 ani care se află în stare foarte gravă la Spitalul pentru Copii "Sfânta Maria", din Iași, are urgentă de voie de sânge

Apel umanitar pentru Dragoș Cernica, adolescentul de 15 ani care se află în stare extrem de gravă la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” din Iași, după ce a suferit arsuri pe 80 la sută din suprafața corpului. Băiatul este internat în secția de Anestezie și Terapie Intensivă de o săptămână și a suferit mai multe intervenții chirurgicale, care au necesitat cantități mari de sânge. Familia și medicii fac un apel către populație pentru a dona sânge ca să-l salveze pe Dragoș. Este urgentă nevoie de sânge

Dragoș Cernica, băiatul de 15 ani din Bacău care a suferit arsuri pe o suprafață de 80 la sută din corp, după ce s-a electrocutat pe un vagon de tren, are urgentă nevoie de sânge. Viața lui este în mare pericol și doar așa poate primi o nouă șansă la viață. Familia și medicii fac un apel către toate persoanele doritoare să doneze sânge la orice centru de transfuzii, specificând numele băiatului. Este urgentă nevoie de sânge pentru acest copil, deoarece a suferit mai multe intervenții chirurgicale și vor mai fi și altele, iar, pentru a fi efectuate cu succes, este nevoie de sânge.

„Vin cu o rugăminte către toată comuna Sascut, din județul Bacău, și la toată lumea. Nepoțelul meu este în stare gravă, internat la un spital din Iași, și are nevoie mare de sânge. Nu contează grupa, doar că vă rog din suflet ajutați-ne să ne salvăm puiul de om! Pentru donații trebuie să mergeți la centrul de transfuzii din Iași sau la cel din Bacău și să spuneți că vreți să donați pentru Cernica Dragoș. Vă rog din inimă să fiți lângă noi! Vă mulțumesc din suflet”, a precizat Loredana Cipriana Bursuc, mătușa adolescentului.

Medicii speră într-o minune pentru acest băiat

Medicii ieșeni sunt reținuți în ceea ce privește starea băiatului, deoarece, după numeroase intervenții, adolescentul nu dă semne că își revine. Ieri, 24 octombrie 2021, băiatul se afla tot pe masa de operație. Ultima intervenție chirurgicală care a avut loc miercuri, 20 octombrie, a durat 17 ore, în care medicii au depus eforturi supraomenești, însă aceștia au precizat că arsura de 80 la sută este o patologie extrem de gravă.

„Starea pacientului de 15 ani este la fel, în continuare extrem de gravă. În aceste momente se află pe masa de operație, așteptăm să iasă dr. Sidonia Susanu cu vești bune. Și această operație poate dura 17 ore. Arsurile suferite de acest copil sunt extrem de grave, electrocuția face o dublă distrugere, este atât distrugerea de suprafață, cât și distrugerea țesutului în profunzime. Pacientul are nevoie de sânge, în continuare”, au declarat reprezentanții Spitalului pentru Copii „Sfânta Maria”, din Iași, ieri în jurul prânzului.

Adolescentul a ajuns în urmă cu o săptămână la Spitalul pentru Copii „Sfânta Maria”

Amintim că un adolescent în vârstă de 15 ani a fost transferat de urgență cu elicopterul de la Bacău, către Spitalul Clinic de Urgență „Sfânta Maria”, din Iași, după ce s-a electrocutat pe un vagon de tren . Băiatul a ajuns în stare extrem de gravă, cu arsuri pe 80 la sută din suprafța corpului, iar medicii au intrat imediat în sala de operație, reușind în 12 ore să înlăture o suprafață de 15 la sută din arsură. Au urmat alte intervenții, însă arsura este una extrem de profundă și gravă.

Astfel de accidente sunt tot mai des întâlnite în rândul adolescenților. Medicii trag un semnal de alarmă cu privire la aceste accidente. Ei au precizat că și părinții trebuie să fie foarte atenți și să le explice copiilor riscul la care se expun și că o singură secundă de neatenție le poate aduce sfârșitul. Specialiștii au mai transmis că, în cazul în care scapă cu viață, copiii pot rămâne cu amputații, iar ceea ce părea normal și banal se poate transforma într-o suferință enormă.

„Pe această cale, facem din nou un apel, având în vedere că sunt cazuri lunare de câte un copil, un adolescent care urcă pe câte un vagon de tren, o locomotivă. Electrocuția cu voltaj mare poate duce la deces! Pentru o secundă de «faimă», poți să îți pierzi viața! Dacă supraviețuiești, rămâi cu amputații, iar ceea ce părea normal și banal până la acest moment, poate deveni un lux: de exemplu, să mergi, să ieși cu prietenii. Facem un apel către părinți să avertizeze copiii cu privire la ceea ce înseamnă urcarea pe un vagon sau o locomotivă și atingerea unui fir care are tensiune cu voltaj mare”, a subliniat Alina Belu, managerul Spitalului pentru Copii „Sfânta Maria”, din Iași.

Comentarii
  • Dacă acest tânăr se electrocuta atât de grav într-o bibliotecă studiind de zor la matematică, fizică, chimie eu mergeam și donam un litru de sânge. Este unul din aceea care te ar fi înjurat dacă l puneai să se dea jos de pe vagonul de tren.

  • Este vorba despre un copil, cu toții am fost și copii. Nu vorbim despre un criminal in serii că să îl condamnăm noi la moarte! Nu avem noi acest drept să judecăm in acest mod!
    O viață nu poate fi cântărită așa ca la loterie.
    Cine poate ajuta face o mare binefacere.

Adauga un comentariu