National

Studenta criminală de la Medicină poate ieși din închisoare. Ce au hotărât judecătorii

Publicat: 15 mart. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Studenta criminală de la Medicină poate ieși din închisoare. Ce au hotărât judecătorii
Magistrații au admis eliberarea condiționată a studentei criminale de la Medicină, după 13 ani de detenție

Carmen Șatran, studenta criminală de la Medicină, care se află după gratii din 2009, poate fi eliberată condiționat din închisoare. Au trecut 13 ani de când Carmen Șatran (fostă Bejan) a fost închisă pentru că a ucis și a tranșat un bărbat, alături de un coleg. La acea vreme, Carmen Bejan și Sergiu Florea, ambii studenți la Medicină, l-au ucis și tranșat pe Trifu Schroth. Petnru fapta lor, cei doi studenți au fost condamnați la câte 20 de ani de închisoare.

În august 2009, opinia publică era oripilată de fapta comisă de Carmen Bejan și Sergiu Florea, ambii studenți la Medicină. Aceștia au ucis și apoi au tranșat un bărbat, pentru care au primit pedepse de câte 20 de ani fiecare. Acum, Carmen urmează să fie eliberată condiționat, după ce magistrații i-au admis cererea.

Studenta criminală de la Medicină, eliberată condiționat

Judecătoria Gherla a decis luni, 14 martie, să o elibereze condiționat pe Carmen Șatran, fostă Bejan. Cu toate acestea, hotărârea nu este definitivă, putând fi contestată în termen de trei zile de la comunicare. În primă fază, tânăra a primit o pedeapsă de 19 ani și opt luni de închisoare, în anul 2009, pentru o crimă comisă în căminul Universității de Medicină din Timișoara. În prezent, Carmen Șatran a fost propusă pentru eliberare condiționată, după ce a executat 4.422 de zile și a câștigat, prin recusul compensatoriu și prin muncă, încă 588 de zile. Potrivit datelor publicate în portal, în soluția pe scurt a judecătoriei Gherla se arată:

„Admite propunerea formulată de Comisia de liberare condiţionată din cadrul Penitenciarului Gherla şi în consecinţă dispune liberarea condiţionată a persoanei private de libertate Șatran Carmen, condamnată la pedeapsa de 19 ani şi 8 luni închisoare prin sentinţa penală nr. 144/2014 a Tribunalului Arad, pe data rămânerii definitive a sentinţei. Cu drept de contestaţie în 3 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică din 14.03.2022”.

A doua oară a fost cu noroc

De precizat că nu este pentru prima dată când autoritățile solicită eliberarea condiționată a tinerei. Și aceasta deoarece, în luna septembrie a anului 2021, Comisia pentru eliberări condiționate de la Penitenciarul Gherla a propus eliberarea studentei criminale, conducerea unității de detenție transmițând ulterior cererea Judecătoriei Gherla. Carmen Șatran trebuia să execute peste 5.000 de zile pentru a putea fi pusă în discuție.

Totodată, Carmen Șatran a cerut, la rândul său, în septembrie anul trecut, să fie eliberată condiționat, precizând că „a participat la cursuri şi şi-a dat seama de gravitatea faptei”. Cu toate acestea, de precizat este că tânăra trebuia să execute 5.387 de zile de detenție pentru a putea fi pusă în discuția de eliberare, iar până când solicitase ieșirea condiționată, aceasta avea doar 4.422 de zile.

În același timp, studenta de la Facultatea de Medicină din Timișoara a mai câștigat alte 540 de zile pe baza legii recursului compensatoriu, lege ce le oferă zile de libertate deținuților cazați în condiții improprii și totodată, tânăra a mai câștigat alte 428 de zile prin muncă în timpul în care a fost închisă. Așadar, peste câteva zile, studenta criminală de la Medicină va fi eliberată condiționat.

Adauga un comentariu