National

Studenții ar putea beneficia doar de 24 de călătorii gratuite pe an! Iată propunerea PNL

Publicat: 17 feb. 2021
tren în gară
Propunerea PNL este ca studenții să beneficieze doar de 24 de călătorii gratuite pe an.

Miercuri, 17 februarie, a fost dat un amendament, care prevede menținerea gratuității la călătoriile cu trenul pentru studenți, însă numărul călătoriilor este limitat. Astfel că, propunerea PNL este ca studenții să beneficieze doar de 24 de călătorii gratuite pe an.

„Vom amenda ordonanța Guvernului, care prevede reducerea de 50%. Amendamentul propus de subsemnatul și de președintele Partidului național Liberal menține gratuitatea, însă limitează numărul călătoriilor. Propunerea noastră este ca studenții să beneficieze de 24 de călătorii gratuite, practic două călătorii pe lună, pentru a se deplasa către unitatea de învățământ.”, a declarat

Gabriela Firea: „A tăiat gratuitatea pe tren pentru studenți sub pretextul bizar că o astfel de măsură ar contribui la redresarea deficitului bugetar uriaș”

Gabriela Firea, prim-vicepreședintele PSD, a criticat modul în care Guvernul Florin Cîțu i-a păcălit pe studenți în legătură cu gratuitatea pe tren. Gabriela Firea acuză Guvernul Florin Cîțu, într-o postare pe o rețea de socializare, că se comportă de parcă în fiecare zi ar fi 1 Aprilie și se folosește numai de minciuni.

„Pentru actualul guvern, în fiecare zi este 1 aprilie. Ziua si păcăleala! Azi, despre minciunile transmise tinerilor. Una mare, mare, pentru toți studenții. Guvernul “României Educate” a tăiat gratuitatea pe tren pentru studenți sub pretextul bizar că o astfel de măsură ar contribui la redresarea deficitului bugetar uriaș. Nu au mai rămas gratuități nici măcar pe ruta dintre domiciliu și facultate, la care se referea Ludovic Orban în urmă cu câteva zile. Deci au mințit în permanență. Au mințit și când încercau să își ascundă minciunile anterioare“, a susținut Gabriela Firea, senator PSD.

Gabriela Firea: „Gratuitatea era o gură de oxigen pentru CFR Călători“

Senatoarea PSD consideră că economia pe care o face Guvernul Florin Cîțu tăind gratuitatea ce se acorda studenților reprezintă doar 0,018% din PIB.

„Studenții simt acum, pe propria piele, consecințele convingerii lui Cîțu că Educația, ca și Sănătatea, nu reprezintă priorități și, prin urmare, nu merită nici atenție și nici finanțare. Decizia guvernului de a elimina gratuitatea transportului gratuit pe calea ferată pentru studenți e cu atât mai cinică, cu cât suma este infimă – reprezintă 0,018% din PIB. Asigură, însă, un ajutor binevenit pentru studenții cu venituri reduse si însemna o gură vitală de oxigen pentru CFR Călători“, a menționat prim-vicepreședintele PSD, Gabriela Firea.

Gabriela Firea: „ Așa-zisa economie de acum, făcută pe seama studenților, nu va aduce niciun câștig”

Fostul primar al Capitalei este de părere că prin retragerea gratuității acordate studenților, CFR Călători are de pierdut aproximativ 300 de milioane de lei, iar Guvernul va fi nevoit să intervină pentru a o salva de la faliment.

„Fără acești bani, gaura din bugetul CFR Călători va reîncepe să crească – pierderile fuseseră înjumătățite anul trecut, până la 300 de milioane de lei. Statul român, mai devreme sau mai târziu, va fi nevoit să intervină pentru a salva de la faliment o companie strategică. Altfel spus, așa-zisa economie de acum, făcută pe seama studenților, nu va aduce niciun câștig ci, dimpotrivă, o uriașă pagubă, bugetului de stat și implicit României”, a mai scris Gabriela Firea pe pagina sa de Facebook.

Adauga un comentariu