Prima pagină » Eveniment-Social » Studenții de la Universitatea „Cuza” au șansa să dezvolte parteneriatul România – SUA
Studenții de la Universitatea „Cuza” au șansa să dezvolte parteneriatul România – SUA

Studenții de la Universitatea „Cuza” au șansa să dezvolte parteneriatul România – SUA

15 apr. 2023, 02:00,
Valentin HUȚANU în Eveniment-Social

Anunț important pentru studenții de la Universitatea „Cuza”, care au șansa să dezvolte parteneriatul România – SUA. Instituția anunță că, dacă ai între 18 și 30 de ani, ești student la o facultate din România sau din străinătate și ai un interes pentru dezvoltarea parteneriatului strategic dintre România și SUA, poți trimite răspunsul tău la întrebarea „Cum ar putea fi dezvoltat parteneriatul dintre România și SUA?”, sub forma unui eseu sau proiect de discurs de minim 600 de cuvinte

Studenții de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) au șansa să dezvolte parteneriatul România – Statele Unite ale Americii (SUA). Instituția arată:

„Ai visat vreodată să fii Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii? Auzi mereu la televizor despre importanța Parteneriatului Strategic cu SUA, despre Visa Waiver și investiții străine și te preocupă ce se întâmplă pe celălalt mal al Atlanticului?
Ai o idee despre cum ar putea arăta Parteneriatul Strategic dintre România și SUA în următorii 10 ani?”.

Mai departe, UAIC precizează:

„Dacă ai între 18 și 30 de ani, ești student la o facultate din România sau din străinătate și ai un interes pentru dezvoltarea parteneriatului strategic dintre România și SUA, trimite răspunsul tău la întrebarea «Cum ar putea fi dezvoltat parteneriatul dintre România și SUA?», sub forma unui eseu sau proiect de discurs de minim 600 de cuvinte, pe adresa us.ro.youthcontest@gmail.com, până în data de 25 aprilie 2023”.

Studenții de la Universitatea „Cuza” au șansa să dezvolte parteneriatul România – SUA

De precizat că cele mai bune eseuri vor fi premiate. Laureații vor avea acces gratuit la un curs de cyber diplomacy cu un expert de la nivel european, vizite în instituții publice și ONG-uri, șansa de a discuta cu factorii decizionali despre propunerea ta, oportunitatea de a fi parlamentar pentru o zi și a explora diplomația parlamentară printr-o experiență unică, într-o activitate de shadowing. Mai multe detalii sunt publicate aici: https://sites.google.com/e-uvt.ro/euro-atlantic-youth-contest/pagina-de-pornire.

Parteneriatul strategic dintre România și Statele Unite ale Americii a fost lansat la 11 iulie 1997, cu prilejul vizitei la Bucureşti a preşedintelui SUA, Bill Clinton. Vizita preşedintelui Clinton a fost urmată de un schimb de scrisori între miniștrii de Externe ai celor două state. Ulterior schimbului de scrisori, asistentul pentru afaceri europene şi canadiene al secretarului de stat al SUA a efectuat o vizită la Bucureşti, în octombrie 1997, ocazie cu care au fost stabilite domeniile de interes ale parteneriatului.

Parteneriatul strategic cu Statele Unite a reprezentat un reper esenţial al politicii externe a României

De la lansarea sa, parteneriatul strategic a reprezentat un reper esenţial al politicii externe a României, precum şi un instrument eficient de sprijinire a eforturilor interne în domeniul reformei politice, economice, militare, administrative. Rezultatele pozitive înregistrate în planul reformei economice şi contribuţia României la războiul împotriva terorismului au constituit elemente majore în conturarea sprijinului SUA pentru integrarea României în NATO.

Nivelul ridicat al colaborării bilaterale în combaterea riscurilor neconvenţionale (trafic de droguri, de persoane, criminalitate financiară etc.) şi importanţa pe care cele două părţi o acordă acestei colaborări au determinat deschiderea, la 20 mai 2001, a Biroului FBI în capitala României. După 11 septembrie 2001, România a acordat un sprijin semnificativ coaliţiei internaţionale conduse de SUA împotriva terorismului, concretizat în susţinerea operaţiunilor din Afganistan şi Irak, precum şi în intensificarea colaborării bilaterale în acţiuni specifice de combatere a terorismului.

Așadar, studenții de la Universitatea „Cuza” au șansa să dezvolte parteneriatul România – SUA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`