Eveniment-Social

Studenții USV Iași la Agronomiadă, după doi ani de pauză

Publicat: 10 mai 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Studenții USV Iași la Agronomiadă după doi ani de pauză
Programul de Mobilitate pentru Tineri Erasmus+ va avea loc la Casale Monferrato, Cella Monte și în municipalitățile partenere din provincia Alessandria, între 18 mai și 25 mai 2022, cu prezența a 42 de tineri participanți din țările partenere

Studenţii Universităţii de Ştiinţele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) vor participa la „AGRONOMIADA 2022”, organizată în perioada 12 – 15 mai, la Cluj-Napoca, la această ediţie fiind propuse 22 discipline profesionale şi șase competiţii sportive. Cea mai așteptată competiţie studenţească organizată la nivel naţional de către universitățile agronomice se va organiza după doi ani de pauză cauzată de pandemie, iar USV Iași va fi reprezentată de o delegație formată din 70 de persoane.

La concursul profesional-științific și sportiv „AGRONOMIADA 2022” vor participa toate universităţile agronomice din România, Facultăţile de Agricultură şi Horticultură din cadrul Universităţii Craiova și Universitatea Agrară de Stat din Chișinău, în total fiind așteptați peste 250 de studenți.

Evenimentul studenţesc, găzduit în acest an de Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca, se desfăşura pe două secțiuni: concursul profesional – ştiinţific şi competiţia sportivă – cu șase probe (fotbal, volei mixt, tenis de câmp mixt, pescuit sportiv, tenis de masă și majorete).

Competiţie de tradiţie a studenţilor din universităţile agronomice din ţară, ce datează încă din anii ’70, AGRONOMIADA este un concurs studenţesc organizat la nivel naţional, menit să asigure consolidarea legăturilor de colaborare şi prietenie dintre studenţi, pentru promovarea ideii de performanţă, stimularea studiului şi a calităţilor sportive în rândul tinerilor. AGRONOMIADA se desfășoară prin rotație, într-unul din cele cinci centre universitare de învățământ agronomic – București, Cluj, Craiova, Iași şi Timișoara. Începând cu ediţia 2014, care a avut loc la USV Iaşi, s-au alăturat şi studenţii Universităţii Agrare de Stat a Moldovei.

Adauga un comentariu