International

Studiu: Populația care contactează COVID-19 pentru a doua oară suferă de forme mai severe

Publicat: 13 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Studiu Populația care contactează COVID-19 pentru a doua oară suferă de forme mai severe
Un bărbat din SUA s-a îmbolnăvit de două ori de COVID

Un bărbat din Statele Unite s-a îmbolnăvit de Covid de două ori, a doua infecție devenind mult mai periculoasă decât prima, relatează medicii. Tânărul de 25 de ani a avut nevoie de tratament spitalicesc, după ce plămânii nu i-au putut introduce suficient oxigen în corp.

Reinfecțiile rămân rare, dar se pare că a doua oară, virusul este mai virulent

Dar studiul din Lancet Boli Infecțioase ridică întrebări cu privire la cât de multă imunitate poate fi acumulată.Bărbatul din Nevada nu avea probleme de sănătate cunoscute sau defecte imune care să-l facă deosebit de vulnerabil la Covid.

Oamenii de știință spun că pacientul s-a îmbolnăvit cu coronavirus de două ori. O comparație a codurilor genetice ale virusului luate în timpul fiecărei crize de simptome a arătat că acestea erau prea distincte pentru a fi cauzate de aceeași infecție.

„Descoperirile noastre indică faptul că o infecție anterioară ar putea să nu protejeze neapărat împotriva viitoarei infecții”, a spus dr. Mark Pandori, de la Universitatea din Nevada.

„Posibilitatea reinfecţiilor ar putea avea implicaţii semnificative pentru înţelegerea noastră asupra imunităţii Covid-19.”

El a spus că și persoanele care și-au revenit ar trebui să respecte în continuare liniile directoare privind distanțarea socială, măștile de față și spălarea mâinilor.

Oamenii de știință încă se confruntă cu problema spinoasă a coronavirusului și a imunității

Devine toată lumea imună? Chiar și persoanele cu simptome foarte ușoare? Cât durează protecţia? Acestea sunt întrebări importante pentru a înțelege modul în care virusul ne va afecta pe termen lung și poate avea implicații pentru vaccinuri și idei precum imunitatea efectivului.

Până în prezent, reinfecția pare a fi rară – au existat doar câteva exemple din peste 37 de milioane de cazuri confirmate. Rapoartele din Hong Kong , Belgia și Olanda au spus că nu sunt mai serioase decât primele. Un caz din Ecuador a reflectat cazul SUA că este mai sever, dar nu a avut nevoie de tratament spitalicesc. Pe măsură ce țările suportă un al doilea val de virus, este posibil să începem să obținem răspunsuri mai clare.

Un român s-a infectat a doua oară cu COVID-19

Un român s-a infectat a doua oară cu COVID-19. În luna martie, Adrian David a fost pacientul cu numărul 102 din România. Acum, Adrian David s-a infectat cu noul coronavirus la Deva, unde este administrator public al Primăriei. Atunci, alături de el s-au îmbolnăvit primarul și un parlamentar. Acum, Adrian David este pentru a doua oară infectat cu noul coronavirus.

Bărbatul, în vârstă de 38 de ani, a declarat că nu știe de unde a laut coronavirus nici în luna martie și nici acum. Pe 4 octombrie, Adrian David s-a simțit rău și a mers la spital, unde a aflat că este din nou pozitiv.

„Am simptome specifice unei viroze, nas înfundat, o durere ușoară în piept, în gât. Din fericire nu am alte simptome mai grave și în urma analizelor pe care le-am făcut duminică la spitalul județean de urgență se pare că nu-mi sunt atinși plămânii și nici alte funcții vitale“, a declarat Adrian David.

Românul care s-a infectat a doua oară: „Dacă toată lumea ar respecta regulile, numărul de cazuri ar scădea foarte mult“

Bărbatul în vârstă de 38 de ani susține că, dincolo de măsurile luate de autorități, oamenii sunt cei care pot pune virusul în izolare.

„Dacă toată lumea ar purta mască, dacă toată lumea ar păstra distanțarea asta fizică sunt sigur că numărul de cazuri ar scădea foarte mult, dar pentru asta e nevoie de un efort comun, un efort colectiv. În cele șapte luni de la prima infectare, am donat plasmă, atât de necesară pentru tratarea bolnavilor de Covid-19. Eu sunt un om puternic. Cine mă cunoaște știe că am un psihic foarte bun. Contează mult aspectul ăsta atunci când ne luptăm cu orice fel de boală“, precizează Adrian David.

Adauga un comentariu