Coronavirus

Un român s-a infectat a doua oară cu COVID-19!

Publicat: 07 oct. 2020
Adrian David
Adrian David, un român s-a infectat a doua oară cu COVID-19

Un român s-a infectat a doua oară cu COVID-19. În luna martie, Adrian David a fost pacientul cu numărul 102 din România. Acum, Adrian David s-a infectat cu noul coronavirus la Deva, unde este administrator public al Primăriei. Atunci, alături de el s-au îmbolnăvit primarul și un parlamentar. Acum, Adrian David este pentru a doua oară infectat cu noul coronavirus.

Bărbatul, în vârstă de 38 de ani, a declarat că nu știe de unde a laut coronavirus nici în luna martie și nici acum. Pe 4 octombrie, Adrian David s-a simțit rău și a mers la spital, unde a aflat că este din nou pozitiv.

„Am simptome specifice unei viroze, nas înfundat, o durere ușoară în piept, în gât. Din fericire nu am alte simptome mai grave și în urma analizelor pe care le-am făcut duminică la spitalul județean de urgență se pare că nu-mi sunt atinși plămânii și nici alte funcții vitale“, a declarat Adrian David.

Românul care s-a infectat a doua oară: „Dacă toată lumea ar respecta regulile, numărul de cazuri ar scădea foarte mult“

Bărbatul în vârstă de 38 de ani susține că, dincolo de măsurile luate de autorități, oamenii sunt cei care pot pune virusul în izolare.

„Dacă toată lumea ar purta mască, dacă toată lumea ar păstra distanțarea asta fizică sunt sigur că numărul de cazuri ar scădea foarte mult, dar pentru asta e nevoie de un efort comun, un efort colectiv. În cele șapte luni de la prima infectare, am donat plasmă, atât de necesară pentru tratarea bolnavilor de Covid-19. Eu sunt un om puternic. Cine mă cunoaște știe că am un psihic foarte bun. Contează mult aspectul ăsta atunci când ne luptăm cu orice fel de boală“, precizează Adrian David.

Cinci cazuri de reinfectări în Hunedoara

Adrian David nu este singurul caz de reinfectare din judeţul Hunedoara. Delia Băda, purtător de cuvânt al DSP Hunedoara.

„Din păcate, au fost cinci persoane reinfectate în județul nostru. Nu prezinta forme grave, au fost doar cu forme ușoare“, a delcarat Delia Băda.

Cazuri noi de reinfectare, în Olanda și Belgia

Două noi cazuri de reinfectare au fost anuțate în Olanda și Belgia la sfârșitul lunii august. Virusologii, Marion Koopmans, din Olanda și Marc van Ranst, din Belgia, au delcarat că au depistat pacienți care s-au reinfectat cu COVID-19, potrivit Reuters.

Pacientul olandez este o persoană în vârstă care avea și sistemul imunitar slăbit, după cum spune virusologul Marion Koopmans.

În ceea ce îl privește pe pacientul belgian, acetsa a prezentat simptome ușoare, „însă acest caz nu este o veste bună”, spune Marc van Ranst, virusologul belgian.

„Cazurile unor persoane care au fost bolnave vreme îndelungată din cauza virusului, apoi boala lor a cunoscut o nouă intensificare, sunt mai bine cunoscute“, a declarat Marc van Ranst.

Cazuri noi de reinfectare, în Olanda și Belgia

Medicul belgian susține că anticorpii dezvoltaţi de pacientul belgian în timpul primei sale expuneri la noul coronavirus nu au fost suficienţi pentru a preveni o a doua infectare a organismului său.

„Reinfectarea a fost cauzată de o variantă uşor diferită a virusului, iar deocamdată nu este foarte clar dacă astfel de cazuri sunt rare sau dacă există mulţi alţi oameni care trec printr-o reinfectare după şase sau şapte luni”, a menționat Marc van Ranst.

Cazurile de reinfectare necesită testări genetice ale virusului

Marion Koopmans susține că aceste cazuri de reinfectare necesită testări genetice ale virusului atât în prima fază a infecţiei, cât şi în cea de-a doua, pentru ca medicii să poată vedea dacă între cele două tulpini virale există uşoare diferenţe.

„Ne așteptam la astfel de cazuri de reinfectare. Faptul că a apărut un caz de reinfectare nu mă sperie. Trebuie să vedem dacă acest lucru se întâmplă des”, a explicat Marion Koopmans.

Adauga un comentariu