International

SUA sancționează furnizori chinezi pentru exploatarea uigurilor

Publicat: 22 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
SUA sancționează furnizori chinezi pentru exploatarea uigurilor
SUA sancționează furnizori chinezi pentru exploatarea uigurilor

SUA sancționează furnizori chinezi pentru exploatarea uigurilor. Unsprezece companii chineze, printre care furnizori ai Apple, Google, HP și Microsoft au fost sancționate de către Casa Albă, deoarece s-au semnalat abuzuri ale drepturilor omului asupra unor etnici musulmani uiguri din China. Lista curpinde companii care lucrează cu branduri de renume de modă și uriși ai tehnologiei, cum sunt Amazon.

Atac asupra drepturilor uigurilor. SUA sancționează furnizori chinezi pentru exploatarea uigurilor

Astfel, companiile menționate au primit interdicția de a cumpăra tehnologie sau produse americane. Dintre companiile care nu mai pot folosi licența sistemului de operare Android, dezvoltat de Google, pentru dispozitivele sale, în urma sancțiunilor primite esteHuawei, care se află pe listă încă de anul trecut pentru „activități considerate contrare intereselor de securitate națională sau de politică externă ale Statelor Unite”

Noile companii introduse în listă au fost complice cu „represiunea, detenția arbitrară în masă, munca forțată, colectarea involuntară de date biometrice și analize genetice care vizau grupuri minoritare musulmane”, arată departamentul de Comerț al Statelor Unite.

O-Film, una dintre companii, a oferit piese pentru iPhone 8 și iPhone X. Heifei Bitland Information Technologies o altă companie, realizează computere și telefoane și se numește partener Google.
Producătorul chinez, care fabrică tehnologie de recunoaștere facială și a amprementelor, a fost susținut de Fundația Bill și Melinda Gates în 2013, potrivit Pitchbook.

Reprezentanții organizației de caritate nu au răspuns la solicitarea The Telegraph pentru a-și face cunoscut punctul de vedere. De asemenea, nici Apple, Amazon, Google, Microsoft sau HP nu au răspuns.

Două companii sunt acuzate că forțează uigurii să-și împartă ADN-ul

Beijingul este acuzat de sclavie.

„Beijingul promovează în mod activ practica reprobabilă a muncii forțate și a schemelor abuzive de colectare și analiză a ADN-ului, pentru a-și reprima cetățenii. Această acțiune va asigura că bunurile și tehnologiile noastre nu sunt utilizate în ofensiva josnică a Partidului Comunist Chinez împotriva populațiilor minoritare musulmane vulnerabile”, a declarat secretarul pentru Comerț, Wilbur Ross.

Conform activiștilor, grupul etnic este de mult timp supus unui tratament inuman în lagăre de supraveghere și reeducare. Totodată, există avertizarea confrom căreia, oamenii din Occident ar putea profita de pe urma exploatării lor. Există posibilitatea ca oamenii să poarte măști fabricate cu ajutorul muncii lor forțate.

Compania Sheffield Pyronix, producătoare de camere de supraveghere, este parte integrantă dintr-un scandal, ce privește drepturile omului, când și-a făcut apariția informația că este deținută de Hikvision, companie care se află sub acuzația că ar construi sisteme de supraveghere, folosite în cazul uigurilor care se roagă. Hikvision a declarat că investighează acuzațiile.

Cele mai recente probleme care afectează relațiile diplomatice dintre SUA și China sunt cauzate de adăugarea companiilor chineze pe lista celor interzise.

China a avertizat că va lua măsuri împotriva senatorilor republicani Marco Rubio și Ted Cruz și a congresmanului Chris Smith, din cauza interdicțiilor de obținere a vizei americane și înghețarea activelor a mai multor oficiali chinezi, inclusiv șeful Partidului Comunist din regiunea Xinjiang, Chen Quanguo.

Comunitatea uigură din regiunea Xinjiang, din China, este vizată de o politică agresivă de control al populației și sterilizare forțată în cadrul „unei strategii mai vaste de dominaţie etno-rasială” a guvernului de la Beijing, arată un raport al Fundaţiei Jamestown, cu sediul la Washington.

Adauga un comentariu