Razboi în Ucraina

SUA și Marea Britanie despre situaţia Kievului: „Îi vom judeca pe Putin și regimul său după acțiunile lor, nu după cuvinte”

Publicat: 30 mart. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
SUA și Marea Britanie despre situaţia Kievului Îi vom judeca pe Putin și regimul său după acțiunile lor nu după cuvinte
Marea Britanie a luat act de reducerea bombardamentelor în zona Kievului, dar cere totodată retragerea completă a forțelor ruse din Ucraina

SUA și Marea Britanie despre situaţia Kievului. După ce Ministerul rus al Apărării a anunțat marți, 29 martie, că a decis să „reducă drastic ostilitățile” în direcțiile Kiev și Cernihiv, doi înalți oficiali americani au declarat că Statele Unite observă deja aceste mișcări în desfășurare, ceea ce este o schimbare majoră de strategie.

De asemenea, Marea Britanie a luat act de reducerea bombardamentelor în zona Kievului, dar cere totodată retragerea completă a forțelor ruse din Ucraina.

SUA și Marea Britanie despre situaţia Kievului, colaj raboiul din Ucraina, presedintele ucrainean Volodimir Zelenski
Rusia începe să retragă unele forțe, inclusiv grupurile tactice ale batalionului rus (BTG) care părăsesc zonele din jurul capitalei ucrainene

SUA și Marea Britanie despre situaţia Kievului. Sunt sceptici în privinţa acţiunilor lui Putin

Opiniile SUA și Marea Britanie despre situaţia Kievului. Rusia începe să retragă unele forțe, inclusiv grupurile tactice ale batalionului rus (BTG) care părăsesc zonele din jurul capitalei ucrainene, acestea retrăgându-se acum în unele zone din nord pentru a se concentra asupra câștigurilor din sud și est.

Unul dintre oficiali a spus că Statele Unite ale Americii estimează că Rusia își va acoperi retragerea cu bombardamente aeriene și de artilerie. Oficialii americani avertizează asupra faptului că Rusia s-ar putea întoarce din nou dacă condițiile de luptă o permit. Această concluzie vine în urma discuțiilor de pace dintre delegațiile ruse și ucrainene ce au avut loc marți, 29 martie, la Istanbul.

În opinia Statelor Unite ale Americii, aceasta nu este o ajustare pe termen scurt pentru regrupare, ci o mișcare pe termen mai lung, deoarece Rusia se confruntă cu eșecul de a avansa în nord. Oficialul a mai adăugat că Statele Unite ale Americii sunt îngrijorate de menținerea unității aliaților europeni în ceea ce privește presiunea economică și sprijinul militar, deoarece Washingtonul se așteaptă ca unii dintre ei să preseze Ucraina să accepte un acord de pace pentru a pune capăt luptei.

Șeful serviciilor secrete militare al Ucrainei a precizat că președintele Vladimir Putin ar putea căuta să împartă Ucraina în două, după modelul din Coreea de Nord și Coreea de Sud.

SUA și Marea Britanie despre situaţia Kievului, colaj razboiul din Ucraina, presedintele rus Vladimir Putin si presedintele ucrainean Volodimir Zelenski
Oficialii americani avertizează asupra faptului că Rusia s-ar putea întoarce din nou dacă condițiile de luptă o permit

Războiul lui Putin se concentrează acum pe sudul și estul țării

Șeful Agenției de Informații pentru Apărare a Ucrainei, generalul Kyrylo Budanov, a declarat că operațiunile Rusiei în jurul Kievului au eșuat și că acum este imposibil ca armata Rusiei să răstoarne guvernul ucrainean.

Biroul premierului Boris Johnson a declarat că Marea Britanie doreşte să vadă „o retragere completă a forțelor ruse de pe teritoriul Ucrainei”, de vreme ce şi ei au putut observa „o anumită reducere” a bombardamentelor rusești în jurul capitalei Kiev.

Un purtător de cuvânt al premierului britanic a precizat că Marea Britanie dorește să vadă o retragere completă a forțelor ruse din Ucraina și va evalua pașii către un posibil acord de pace pe baza acțiunilor, nu a declarațiilor.

În acest sens, fiind întrebat dacă Boris Johnson este mulțumit de promisiunea Rusiei de reduce operațiunile militare în jurul Kievului și în nordul Ucrainei, purtătorul de cuvânt a spus: „Îi vom judeca pe Putin și regimul său după acțiunile lor, nu după cuvinte”.

„Se vede o oarecare reducere a bombardamentelor ruse în jurul Kievului, în principal din cauză că forțele ucrainene au respins cu succes ofensiva rusă în nord-vestul orașului. Dar luptele continuă. Au loc bombardamente grele la Mariupol și în alte zone. Vrem să vedem o retragere completă a forțelor ruse de pe teritoriul Ucrainei”, a mai spus purtătorul de cuvânt.

Reamintim faptul că în opinia SUA și Marea Britanie despre situaţia Kievului, aceștia sunt sceptici în ceea ce privește acțiunile președintelui rus, Vladimir Putin.

SUA și Marea Britanie despre situaţia Kievului, soldat aflat intr-o transee
În opinia Statelor Unite ale Americii, aceasta nu este o ajustare pe termen scurt pentru regrupare, ci o mișcare pe termen mai lung, deoarece Rusia se confruntă cu eșecul de a avansa în nord
Adauga un comentariu