Razboi în Ucraina

SUA vor trimite mai multe rachete în Ucraina! Iată ce spune Joe Biden

Publicat: 01 iun. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
SUA vor trimite mai multe rachete în Ucraina Iată ce spune Joe Biden
SUA vor trimite rachete în Ucraina chiar dacă au suspiciuni asupra folosii lor pe teritoriul Rusiei

SUA vor trimite Ucrainei sisteme de rachete mai avansate pentru a o ajuta să se apere, a anunțat președintele Biden. Armele, solicitate de mult de Ucraina, urmează să o ajute să lovească mai precis forțele inamice de la distanță mai mare.

De la începutul războiului, Ucraina a fost ajutată de Uniunea Europeană, dar și de SUA. Au fost trimite în țara afectată de conflict mii de echipamente militare, dar și ajutor umanitar. SUA a aprobat recent un ajutor financiar în valoare de 40 de miliarde de dolari.

SUA vor trimite rachete în Ucraina

Până acum, SUA au refuzat cererea de a trimite rachete în Ucraina de teamă că armele ar putea fi folosite împotriva țintelor din Rusia. Dar miercuri, Biden a spus că ajutorul letal va întări poziția de negociere a Kievului împotriva Rusiei și va face mai probabilă o soluție diplomatică. Scriind în New York Times, el a spus:

” De aceea am decis că le vom oferi ucrainenilor sisteme de rachete și muniții mai avansate, care să le permită să lovească mai precis ținte cheie pe câmpul de luptă din Ucraina”.

Noile arme vor include Sistemul de rachete de artilerie de mare mobilitate (HIMARS) M142, a declarat un oficial înalt de la Casa Albă – deși nu a precizat câte dintre ele vor fi furnizate.

Sistemele pot lansa mai multe rachete ghidate de precizie către ținte până la 70 km (45 mile) distanță – mult mai departe decât artileria pe care o are în prezent Ucraina. De asemenea, se crede că sunt mai precise decât echivalentele lor rusești. Luna trecută, șeful armatei ucrainene a spus că obținerea unităților HIMARS ar fi „esențială” pentru a-i permite să contracareze atacurile rusești cu rachete.

HIMARS M142 sunt rachete americane de precizie înaltă care pot lovi ținte din Rusia

SUA se așteaptă ca Ucraina să desfășoare armele în regiunea de est Donbas, unde luptele sunt cele mai intense și unde pot fi folosite pentru a lovi unitățile și forțele de artilerie ruse care vizează orașele ucrainene. Oficialii de la Casa Albă au fost de acord să furnizeze rachetele, au spus ei, numai după ce au obținut asigurări de la președintele Volodomyr Zelensky că armele nu vor fi folosite pentru a ataca ținte în interiorul Rusiei.

SUA vor acorda ajutor financiar în valoare totală de miliarde dolari

Războiul din Ucraina a lansat o campanie internațională de ajutorare. Pe lângă ajutorul umanitar, mai multe state ale UE și SUA au anunțat că vor acorda și ajutor militar. Din aceste considerente, SUA vor acorda ajutor umanitar în valoare de miliarde de dolari.

În altă ordine de idei, vă aducem aminte faptul că pe lângă ajutorul umanitar acordat de Occident, Uniunea Europeană a impus mai multe sancţiuni Rusiei. Cea mai recentă decizie în acest sens este cea de a impune embargo pe petrolul din Rusia. În replică, autoritățile de la Moscova au anunțat că vor găsi alți parteneri către care să livreze petrol la prețuri competitive. India importă cantități uriașe de petrol la prețuri foarte bune.

Așadar, SUA vor trimite rachete în Ucraina, rachete care pot lovi ținte din Rusia. Întrebarea este una simplă, va ataca Ucraina, folosindu-se de echipamente NATO, ținte din Rusia? Dacă acest lucru se va întâmpla, atunci lumea ar putea fi atrasă într-un nou război mondial.

Adauga un comentariu