WoW!

Suc de prune pentru constipație. Beneficii pentru sănătate

Publicat: 14 mai 2021
pahar cu suc de prune care e bun ca remediu pentru constipatie
Sucul de prune previne și osteoporoza, mai ales în cazul femeilor care intră la menopauză

Constipaţia apare din diverse cauze şi poate să ducă inclusiv la dezvoltarea hemoroizilor. Ambele probleme de sănătate sunt neplăcute. Întotdeauna e bine să tratezi cauza, nu efectele. Pentru a scăpa de constipaţie, bea suc de prune. Are multe beneficii pentru sănătate, dar, în primul rând, e vorba despre reglarea tranzitului intestinal.

Prunele sunt un fruct delicios şi parfumat, care se găseşte aproape pe tot parcursul anului. Ca să te îndulcești, le poţi prepara sub formă de gem, magiun ori compot. Ca să aibă însă efectul sperat, adică să te scape de constipaţie, ele trebuie mâncate crude.

Prunele – Beneficii pentru sănătate

Bunicii noştri aveau un truc ca să scape de constipaţie. Mâncau dimineaţa câteva prune, chiar şi uscate şi afumate (atunci când nu aveau prune proaspete), iar în maxim 1-2 ore îşi curăţau colonul. Dacă şi tu ai probleme similare, apelează cu încredere la acest truc. Reglând tranzitul intestinal, reduci şi riscul de apariţie a hemoroizilor. Pentru aceştia, destul de eficient este ceaiul de pelin.
De ce prunele sunt un minunat fruct? Uite, pe scurt, la ce sunt bune:

 • previn bolile cardiovasculare;
 • menţin sănătatea oaselor, prevenind osteoporoza. Se pare că flavonoidele din prune previn deteriorarea ţesuturilor osoase, fiind eficiente mai ales în cazul femeilor care intră la menopauză;
 • detoxifiază ficatul;
 • reduc stresul oxidativ din organism;
 • cresc sensibilitatea la insulină. Aşadar, este eficient şi în cazul persoanelor care au indice glicemic mare. Prunele, de fapt, au efecte anti-hiperglicemice, reducând inclusiv nivelul trigliceridelor din organism;
 • contribuie la coagularea sângelui;
 • sunt o sursă de vitamina A. Aceasta este necesară pentru reducerea stresului oxidativ de la nivelul retinei. Cu alte cuvinte, menţine sănătatea ochilor, ba chiar, potrivit unor studii, ar încetini procesul de instalare a cataractei;
 • scade nivelul colesterolului rău (LDL). Aşadar, scade inclusiv riscul apariţie unui accident vascular cerebral;

Potrivit unor studii, se pare că sucul de prune ar fi benefic şi în ameliorarea simptomelor de gripă ori ca să scapi de stările de anxietate. Complexul de vitamine din prune ajută la funcţionarea sistemului nervos în parametri normali. Mai mult, conţinând serotonină, ameliorează simptomele depresive şi îmbunătăţesc calitatea somnului.

Bea suc de prune şi scapi şi de constipaţie, şi de apariţia cancerului de colon! Maladia aceasta se dezvoltă din cauză că, de fapt, nu se face detoxifierea optimă a intestinelor, iar toxinele sunt absorbite de organism.

Cum se face sucul de prune

Pentru un pahar de suc de prune ai nevoie de:

 • 3 căni de apă
 • 1 cană mică de prune uscate
 • 1 de suc de pere (opţional)

Mod de preparare suc de prune pentru constipație:

Mai pune prunele la hidratat în apă fierbinte. Lasă-le chiar şi 24 de ore. Apoi dă-le prin blender cu sucul de pere. Poţi bea sucul aşa sau îl poţi strecura. În cazul în care îl strecori, va fi mai lichid, dar vei elimina din el surplusul de fibre. Acestea sunt necesare pentru tranzitul intestinal, de fapt. Până în momentul în care îl consumi, trebuie să-l depozitezi în frigider. Cine doreşte, poate adăuga îndulcitor. Ideal însă este fără îndulcitor, pentru a nu crea stări de balonare.

Bea acest suc de prune dimineața și, în puțin timp, vei scăpa de constipație.

Adauga un comentariu