Remedii naturiste

Sucul de lamaie cu bicarbonat de sodiu este sanatate curata!

Publicat: 16 oct. 2015
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Sucul de lamaie cu bicarbonat de sodiu este sanatate curata
7

Sucul de lamaie cu bicarbonat de sodiu starneste curiozitatea tot mai multor persoane in ultimul timp, dar si controverse legate mai ales de ideea ca acest remediu poate oferi protectie contra cancerului. Specialistii spun insa ca trebuie sa privim aceasta informatie cu multa prudenta. Exista numeroase alimente etichetate drept anticancerigene, care nu sunt altceva decat elemente naturale cu proprietati antioxidante si alcalinizante

Dar mancand aceste alimente nu ne garanteaza 100% ca nu vom suferi de aceasta boala si cu atat mai putin ca ne putem vindeca de cancer. Trebuie sa stim ca sucul de lamaie cu bicarbonat de sodiu, la fel ca alte fructe sau legume proaspete precum rosiile, capsunii, piersicile sau strugurii ne furnizeaza vitamine, minerale si enzime benefice care ne ajuta sa prevenim bolile intr-un anumit procent.

Bicarbonatul de sodiu pentru ingrijirea cavitatii bucale si a tenului 

Suc de lamaie cu bicarbonat de sodiu: alcalinizant. Amestecul de suc de lamaie cu bicarbonat de sodiu detine puternice proprietati alcalinizante, adica ne ajuta, de exemplu, sa combatem acidoza care se produse atunci cand rinichii nu elimina suficient acidul din corp sau cand organismul produce prea mult acid. Sucul de lamaie cu bicarbonat de sodiu este asadar un excelent remediu care usureaza functia rinichilor si ii mentine sanatosi. In plus, el contribuie la purificarea organismului si la arderea grasimilor, potrivit adevarul.ro. 

Suc de lamaie cu bicarbonat de sodiu: digestiv. Cunoastem bine multiplele beneficii ale lamailor pentru facilitarea digestiei. Daca adaugam in suc de lamaie putin bicarbonat de sodiu, obtinem un preparat ideal pentru a ajuta sistemul digestiv sa functioneze mai bine. Este un remediu care combate atat aciditatea gastrica, precum si balonarea. Un alt beneficiu asupra digestiei este acela de a preveni refluxul gastro-esofagian. Bicarbonatul de sodiu scade nivelul acidului clorhidric, oferind calmarea rapida si eficienta a arsurilor si disconfortului.

Suc de lamaie cu bicarbonat de sodiu: detoxifiant. Sa incepem ziua cu suc de lamaie si bicarbonat de sodiu poate fi o masura foarte buna care ne permite detoxifierea ficatului, ne furnizeaza doza necesara de vitamina C, potasiu si antioxidanti pentru intreaga zi. Pe de alta parte, sucul de lamaie cu bicarbonat de sodiu este un bun reglator al organismului. Ce inseamna asta? Ne ajuta la reglarea nivelului grasimilor din sange(colesterol, trigliceride) si al zaharului din sange( glicemie). 

Cum iti ingrijesti picioarele cu bicarbonat de sodiu 

Suc de lamaie cu bicarbonat de sodiu: cum se prepara? Este foarte simplu de preparat: intr-un pahar cu apa plata (calduta sau la temperatura camerei) se dizolva o lingurita de bicarbonat de sodiu si sucul de la o jumatate de lamaie. Amestecati si consumati bautura dimineata, pe stomacul gol. Atentie! Este foarte important sa nu consumati acest remediu cu stomacul plin. Cura cu suc de lamaie si bicarbonat de sodiu se tine doua saptamani, dupa care se face pauza doua saptamani. Consumul in exces de bicarbonat de sodiu duce la alcaloza. De aceea, este esential sa se faca o pauza de doua saptamani intre cure. Nu uitati ca acest remediu este contraindicat persoanelor cu gastrita. Si cei care sufera de hipertensiune arteriala sau alte probleme cardiace trebuie sa fie prudenti, din cauza aportului crescut de sodiu.

Adauga un comentariu