Actualitate

Suferi de probleme ale unghiilor? Iata cum prepari un remediu natural care vindeca rapid aceste infectii

Publicat: 21 apr. 2020
Suferi de probleme ale unghiilor
Suferi de probleme ale unghiilor

Suferi de probleme ale unghiilor? Onicomicoza sau ciuperca unghiei este o infecţie micotică, care apare atunci când fungii invadează unghiile. De obicei sunt afectate mai frecvent unghiile membrului inferior, deoarece acestea cresc mai încet. Astfel, este favorizată astfel dezvoltarea micozei.

Onicomicoza cu localizare la nivelul piciorului necesita un tratament mai îndelungat decât cea de la degetele mâinii.

Infecţia fungică a unghiei este o boală relativ frecvantă. În toată lumea, un procent de până la 18% din populaţie are o infecţie fungica a unghiei la un moment dat. Apare mai frecvent în rândul persoanelor mai în vârstă (peste 60 ani) şi este rară în rândul copiilor.

Suferi de probleme ale unghiilor?

Exista extrem de multe cauze care provoacă infecţii la nivelul degetelor picioarelor şi unghiilor. Pe lângă aspectul inestetic, o persoană care are această infecţie poate să transmită şi altor persoane.

Dacă ai observat semne de infecţie, trebuie să iei măsuri imediat, înainte să se extindă. Și poți face asta cu ajutorul unor remedii naturale. Vei putea face acest lucru foarte uşor, întrucât ciuperca care cauzează această infecţie este foarte sensibilă la bicarbonat de sodiu şi oţet. Bicarbonatul de sodiu previne răspândirea ciupercii, iar oţetul o elimină definitiv.

Remediu natural pentru problemele unghiilor

Iată aşadar cum se prepară acest remediu. Se pune 1 litru de apă caldă într-un vas şi se adaugă 5 linguri de bicarbonat de sodiu. Se amesteca până când se dizolva bicarbonatul şi se ţin picioarele în amestec timp de 15 minute.

Se repetă procedura, schimbând apa şi bicarbonatul şi adăugând 200 ml de oţet. Se ţin picioarele 10 minute în amestec.

Se repetă procedura în fiecare zi timp de 10 zile. Se recomandă să schimbi şosetele după fiecare procedură în caz ca bacteria a rămas în şosete.

Adauga un comentariu