Prima pagină » Radio » Actualitate » Suferi din cauza transpiratiei excesive? Cauzele care duc la aparitia ei si cum poti sa scapi de aceasta problema
Suferi din cauza transpiratiei excesive? Cauzele care duc la aparitia ei si cum poti sa scapi de aceasta problema

Suferi din cauza transpiratiei excesive? Cauzele care duc la aparitia ei si cum poti sa scapi de aceasta problema

17 feb. 2020, 14:41,
în Radio
a:3:{s:7:"site_id";i:17;s:6:"old_id";i:20777;s:8:"site_url";s:12:"radio.bzi.ro";}

Suferi din cauza transpiraţiei excesive? Aceasta nu este tocmai un lucru plăcut, mai ales atunci când îţi petreci întreaga zi înconjurată de oameni. Deşi reprezintă o funcţie normală a organismului, aceasta provoacă adesea reacţii negative din partea celor din jur.

Transpiraţia în exces poate fi rezultatul exerciţiilor fizice, al stărilor de anxietate sau al stresului. De asemenea, temperatură ridicată sau unele afecţiuni medicale pot fi cauza ei.

Ce poți să faci dacă suferi din cauza transpiraţiei excesive

Printre cele mai grave boli care pot duce la apariţia transpiraţiei amintim hipertiroidismul, diabetul sau chiar cancerul.

Principalele zone în care apare transpiraţia excesivă sunt picioarele, mâinile, zona fetei şi a subraţului. Înainte de a vedea cum poţi scăpa de aceasta neplăcere, trebuie să ştii care sunt principalele cauze. Descoperă-le în rândurile care urmează!

Cauzele transpiraţiei excesive

Hiperhidroza este transpiraţia anormală care, de cele mai multe ori, nu depinde de temperatura sau de efortul fizic. Aceasta afecţiune te face să transpiri atât de tare, încât hainele ajung ude, iar transpiraţia ţi se scurge de pe degete. Hiperhidroza poate să îţi afecteze activităţile zilnice şi să cauzeze anxietate socială şi jena.

Hipertiroidismul apare atunci când tiroida eliberează prea mulţi hormoni tiroidieni în organism. Simptomele pot varia foarte mult şi de obicei încep să fie mai evidente în stadii avansate ale bolii. Aceasta afecţiune accelerează procesele chimice ale organismului şi din acest motiv apare şi transpiraţia excesivă.

Tipuri de cancer care pot provoca transpiraţie în exces

– limfomul non-Hodgkin
– limfomul Hodgkin (boala lui Hodgkin)
– tumorile carcinoide
– leucemia
– mezoteliomul
– cancerul osos
– cancerul de ficat

Anumite tratamente

– cele pentru afecţiuni psihiatrice
– antihipertensivele
– anumite antibiotice
– unele suplimente alimentare

Multe femei aflate la menopauza afirma că suferă de aşa-numitele „bufeuri”. Aproximativ 75% dintre ele transpira mai mult la menopauza. Doctorii sunt de părere că acest lucru se întâmpla deoarece nivelul de estrogen scade semnificativ în această perioadă.

Problemele psihice. Stresul extrem şi anxietatea pot conduce la apariţia transpiraţiei excesive. Mai problematic este cercul vicios în care intri: jena şi ruşinea experimentate amplifica şi mai mult anxietatea şi, pe cale de consecinţă, şi activitatea glandelor sudoripare.

În ce consta tratamentul

Tratamentul pentru hiperhidroza începe cu antiperspiranti recomandaţi de medic. În cazul în care antiperspirantii nu sunt de ajutor, se recurge la medicamente, injecţii sau diferite terapii.

De asemenea, sunt cazuri în care de ajutor sunt şi injecţiile cu botox sau ionoforeza. În cazurile grave, medicul vă poate sugera intervenţia chirurgicală. Ori sunt eliminate glandele sudoripare, fie sunt deconectați nervii responsabili de supraproducţia transpiraţiei.

Totodată, în planul de tratament sunt incluse şi alte măsuri. Printre acestea, evitarea unor alimente şi băuturi care stimulează transpiraţia.

Ce remedii naturiste sunt de ajutor dacă suferi din cauza transpiraţiei excesive

Bicarbonat de sodiu. Tamponează porţiunile predispuse la transpiraţie excesivă cu soluţie de bicarbonat de sodiu. Neutralizează acizii apăruţi ca urmare a acţiunii bacteriilor, îndepărtând mirosul dezagreabil.

Frunze de pătrunjel. Mesteca frunze de pătrunjel, fiindcă au darul de a diminua sau chiar de a neutraliza mirosurile neplăcute.

Ceai de salvie. Bea zilnic o cană cu ceai de salvie, în mai multe prize, pe tot parcursul zilei. Te va ajuta să reduci semnificativ activitatea glandelor sudoripare, mai ales dacă transpiri excesiv din cauza emoţiilor.

Alcool sanitar, oţet alb, pudra de talc pentru bebeluşi în loc de antiperspirant. Au efect calmant, astringent şi antiinflamator.

Suc de gutuie. Da pe razătoare o bucată de gutuie, stoarce sucul şi aplică-l la subsuori prin tamponare şi frecare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`