Culinar

Supă de roșii cu găluște. Rețeta cu care vei obține o mâncare delicioasă

Publicat: 08 feb. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Supă de roșii cu găluște. Rețeta cu care vei obține o mâncare delicioasă
Supa de roșii cu găluște este delicioasă și ușor de făcut, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, succesul culinar va fi garantat.

Dacă vrem să îi cucerim pe cei dragi cu un preparat savuros, ideală este o supă de roșii cu găluște. Aceasta este aromată, gustoasă și ușor de făcut, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, succesul culinar va fi garantat. Supa de roșii cu găluște este nelipsită de la mesele de sărbătoare alături de alte bucate alese. Iată rețeta cu care vei obține o mâncare delicioasă.

Supă de roșii cu găluște

Atunci când vrem să ne încântăm papilele gustative cu un preparat ușor, gustos și sănătos, putem face o supă de roșii cu găluște. Aceasta este pe placul multora dintre noi, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, vom obține la final o supă aromată și delicioasă. Pentru supa de roșii cu găluște avem nevoie de câteva ingrediente alese cu grijă și de un plus de imaginație, iar succesul culinar va fi garantat.

Când vine vorba de gustoasele supe sau ciorbe de casă, gospodinele se întrec în tot felul de rețete. Pe lângă delicioasa supă de roșii cu găluște, doamnele mai pregătesc la mesele de sărbătoare și o ciorbă de varză murată cu afumătură. Aceasta este irezistiblă, are o savoare aparte și poate fi făcută după rețeta tradițională a bunicii.

Supele sau ciorbele pregătite ca în vremea de odinioară pot fi servite împreună cu o pâine de casă după rețeta bunicii. Pentru a obține o pâine de casă pufoasă și gustoasă trebuie să facem mai întâi un aluat fraged cu ulei sau cu untură.

Cum să pregătești acasă o mâncare gustoasă și aromată

Pentru delicioasa supă de roșii cu găluște vom avea nevoie de 1 kg de roșii proaspete, 1 ceapă, 1 morcov, 1 rădăcină de păstârnac, 1 rădăcină de țelină, 1 rădăcină de pătrunjel, 2 căței de usturoi, 1 lingură de ulei de floarea-soarelui, frunze de pătrunjel proaspăt, 1 frunză de dafin și sare. Pentru gustoasele găluște de făină vom folosi 1 ou, 3 linguri de făină, 1 lingură de ulei de floarea-soarelui și sare.

Mai întâi se spală bine roșiile, apoi se taie în bucăți mici. Se pun bucățile de roșii într-un blender și se pasează până se transformă într-un suc de roșii. După aceea, într-o oală de ciorbă se pune uleiul la încins apoi se adaugă cățeii de usturoi întregi. Ulterior, se toarnă sucul de roșii pasat la blender mai devreme. Se adaugă o foaie de dafin și se lasă totul la foc mic timp de 10 minute. Între timp, se spală și se curăță toate celelalte legume. Acestea se vor tăia în bucăți mari ca pentru supă, apoi se adaugă în oală, peste roșii. Se toarnă apa călduță peste legume și se lasă supa de roșii la fiert timp de 25 de minute. După aceea vom pregăti găluștele de făină. Într-un bol se amestecă un ou împreună cu un praf de sare. Se toarnă o linguriță de apă rece apoi se adaugă făina în ploaie și se amestecă ușor, după care se încorporează uleiul.

Aluatul pentru găluște trebuie să aibă o consistență potrivită, să nu fie nici prea moale, nici prea tare. Când legumele au fiert, se scot din supa de roșii cu o spumieră. Se fă focul la mic apoi se adaugă găluștele în oală. Se ia câte o lingură din aluatul de găluște și se arungă rapid în supa de roșii. Astfel, se formează niște găluște de făină mici. Găluștele se lasă la fiert până când se ridică la suprafață, iar după aceea se mai țin la fiert pentru încă 3 minute. După ce găluștele sunt gata, se oprește focul și se lasă supa de roșii să se răcească puțin, apoi se adaugă pătrunjelul proaspăt tocat. Cu siguranță vom obține o supă de roșii cu găluște gustoasă și pe placul tuturor celor de la masă.

Supa de roșii cu găluște este delicioasă și ușor de făcut, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, succesul culinar va fi garantat. Acest preparat savuros este pe placul multora dintre noi, fiind ideal la mesele festive alături de alte bucate alese.

Adauga un comentariu