Local

Super afacere! Permis de conducere fals, cumparat cu 2.000 euro

Publicat: 03 aug. 2016
1

Oamenii legii au depistat un tanar roman care a prezentat la controlul de frontiera un permis de conducere polonez fals. In data de 31 iulie, in jurul orei 21:15, in Punctul de Trecere al Frontierei Stanca, s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor de control pentru trecerea frontierei, cetateanul roman Petrisor A., in varsta de 26 de ani, conducand un autotursim marca Seat, inmatriculat in Romania.

Existand suspiciuni cu privire la autenticitatea permisului de conducere polonez prezentat la controlul de frontiera, oamenii legii au efectuat verificari suplimentare, ocazie cu care au stabilit ca documentul in cauza nu indeplineste conditiile de forma si fond ale unuia autentic, fiind fals total, iar persoana nu a obtinut niciodata dreptul legal de a conduce in Polonia. In legatura cu cele constatate, tanarul a declarat ca in anul 2015, aflat in Polonia, a obtinut permisul de conducere pentru toate categoriile de la un cetatean polonez, contra sumei de 2.000 de euro. Politistii de frontiera efectueaza in cauza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de uz de fals.

Totodata, oamenii legii au depistat un tanar din R. Moldova care a prezentat la controlul de frontiera un permis de conducere fals. Vasile G., in varsta de 19 de ani, conducea un microbuz marca Mercedes Sprinter, inmatriculat in R. Moldova. Existand suspiciuni cu privire la autenticitatea permisului de conducere prezentat la controlul de frontiera, cu insemnele autoritatilor din R. Moldova, s-au efectuat verificari suplimentare, ocazie cu care s-a stabilit ca documentul in cauza nu indeplineste conditiile de forma si fond ale unuia autentic, fiind fals total, iar persoana in cauza nu a obtinut niciodata dreptul legal de a conduce. Tanarul a declarat ca nu este posesor de permis de conducere si ca a obtinut respectivul document prin intermediul unui conational, in schimbul sumei de 480 de euro.

Adauga un comentariu