Prima pagină » Coronavirus » “Super-răspânditorii”, noul pericol ce poate favoriza apariția valului doi de coronavirus
“Super-răspânditorii”, noul pericol ce poate favoriza apariția valului doi de coronavirus

“Super-răspânditorii”, noul pericol ce poate favoriza apariția valului doi de coronavirus

31 mai 2020, 09:15,
în Coronavirus

În contextul în care țările din întreaga lume planifică să faciliteze și mai mult deblocarea restricțiilor, specialiștii atrag atenția asupra unor cazuri de „super-răspânditori” de COVID-19, ce pot favoriza apariția unui al doilea val de infectări.

La scurt timp după ce lucrurile au revenit la normal în Germania, pe 6 mai, aproximativ 100 de persoane au fost infectate cu noul coronavirus la o slujbă a bisericii evanghelice din Frankfurt, transmite France24.

Autoritățile germane se tem că genul acesta de evenimente de „super-răspândire” ar putea aduce spectrul temut al unui al doilea val de COVID-19.

Odată ce rata de infectare totală a scăzut, cercetătorii îi aduc în discuție pe așa-numiții „super-răspânditori”, acei pacienți care răspândesc coronavirusul către un număr mare de persoane.

Este nevoie doar de câțiva „super-răspânditori” pentru a produce o epidemie, dovadă fiind Coreea de Sud, cu celebrul pacient #31 a infectat de unul singur peste 100 de persoane în februarie.

Aceste episoade de „super-contaminare” explică și „modul în care epidemia a progresat rapid la Bergamo în Italia” a transmis Jean-Stéphane Dhersin, director științific adjunct al Institutului Național de Științe Matematice din Franța.

Astfel, întrebarea principală este cine sunt acești „super-răspânditori?” De ce infectează mai multe persoane?

Oamenii de știință nu pot prezenta decât ipoteze pentru a afla cine ar putea fi un „super-răspânditor”. Ei spun că ar putea fi persoanele cu un sistem imunitar relativ slab sau cele aflate în stadiile incipiente ale bolii. În ambele cazuri, încărcătura virală este crescută, ceea ce sugerează că acestea pot fi mai contagioase, relatează ScienceMag.

Unii au speculat că respirația joacă un rol particular în această chestiune. O persoană care respiră rapid, cu o respirație relativ profundă, ar putea să devină un astfel de „super-răspânditor”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`