Stiri si curiozitati

Suplimente pentru amorțirea mâinilor – Cum poți scăpa de această problemă

Publicat: 23 sept. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Suplimente pentru amorțirea mâinilor - Cum poți scăpa de această problemă
In cele ce urmreaza va prezentam cele mai eficiente suplimente pentru amortirea mainilor

Foarte multe persoane care suferă de această afecțiune este interesată de suplimente pentru amorțirea mâinilor. De cele mai multe ori amorțirea mâinilor sau a degetelor este asociată cu furnicăturile. Din nefericire, aceasta problemă este tot mai des întâlnită în societatea modernă. Cauzele pot fi diverse, însă cea mai des întâlnită este statul într-o poziție fixă o perioadă îndelungată.

Acest lucru duce la limitarea fluxului de sânge ce produce o lezare a anumitor nervi din regiunea brațelor. Deși presiunea constantă asupra mâinilor este principala cauză a amorțirii acestora, mai există și alți factori ce cresc apariția acestui simptom.

Dintre acestea trebuie menționate oboseala, sedentarismul, consumul excesiv de alcool sau anumite carențe nutritive. Totodată, amorțeala mâinilor poate fi și o consecință a unor boli mai grave, cum ar fi sindromul de tunel carpian, diabetul, scleroza multiplă, accidentul vascular cerebral sau hipotiroidismul.

Ce suplimente puteți folosi pentru amorțirea mâinilor

În cazul în care întâmpinați astfel de probleme puteți consuma lapte de turmeric. Acest condiment conține curcumină, compus care are efecte antiinflamatoare și ameliorează fluxul sangvin. În acest fel se elimină durerea și disconfortul care este resimțit la nivelul mâinilor.

Adaugați o linguriță de turmeric la o ceașcă de lapte, încălziți amestecul, apoi îndulciți compoziția cu o linguriță de miere. Un alt mod de a scăpa de amorțeala mâinilor este acela de a masa zona afectată cu pastă de turmeric.

Grație numeroaselor substanțe nutritive pe care le conține, scorțișoara cu apă caldă este un alt remediu excelent pentru această afecțiune. Scorțișoara are capacitatea de a regla circulația periferică, ameliorând amorțeala mâinilor.

Potrivit specialiștilor trebuie consumate 2-4 grame de scorțișoară pe zi. Iată cum trebuie să preparați acest supliment: Adaugați o linguriță de scorțișoară într-un pahar de 200 de mililitri de apă caldă, amestecti și serviți lichidul rezultat, o dată pe zi.

Suplimentele cu Ginkgo Biloba sunt recomandate și ele. Trebuiesc administrate 40 de miligrame, de trei ori pe zi, dar nu înainte de a consulta medicul, deoarece ar putea interacționa cu acțiunea medicamentelor. Ginkgo Biloba are efect vasodilatator și antioxidant, fiind recomandat celor cu afecțiuni periferice sau cardiovasculare, dar și persoanelor care au probleme cu memoria sau concentrarea.

Cum poți preveni amorțirea mâinilor

* Evită consumul exagerat de cafea și alcool, pentru că acestea reduc fluxul sangvin.

* Renunță la fumat.

* Bea cel puțin 2 litri de apă zilnic, pentru a preveni deshidratarea, una dintre cauzele amorțirii mâinilor.

* Nu purta haine sau brățări foarte strâmte care pot împiedica circulația sangvină.

* Ridică-te la fiecare 50 de minute și fă câteva mișcări pentru a stimula circulația sângelui.

Atenție! Acest articol are un scop pur informativ. În cazul în care întâmpinați probleme mai grave mergeți de urgență la medic.

Dacă problema nu este una atât de gravă puteți apela la anumite suplimente pentru amorțirea mâinilor.

Adauga un comentariu