Eveniment-Social

Suprafața de spații verzi și numărul de copaci vor crește, în zona Industrială din municipiul Iași – FOTO

Publicat: 23 sept. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Suprafața de spații verzi și numărul de copaci vor crește în zona Industrială din municipiul Iași - FOTO
Vor fi plantate aliniamente de copaci de-a lungul liniilor de tramvai modernizate

Astăzi, 23 septembrie 2021, edilul municipiului Iași, Mihai Chirica, a transmis faptul că orașul nostru va avea mai multe spații verzi. Astfel, vor fi plantate peste 1.000 de copaci pe banda verde dintre linia de tramvai si bordurile care delimitează carosabilul, în zona industrială.

„Așa cum transportul public devine ecologic, modern și inteligent, la fel și orașul nostru trebuie să devină cât mai verde și mai prietenos cu locuitorii săi! Am promis că vom crește suprafața de spații verzi și numărul de copaci și ne ținem de cuvânt. Împreună cu colegii mei din Primărie și cu mai mulți tineri entuziaști din societatea civilă (în special din grupul „Vocea Iașului”), am decis să plantăm aliniamente de copaci de-a lungul liniilor de tramvai modernizate și cu fonduri europene din Zona Industrială (bulevardul Virgil Săhleanu – intersecție cu bulevardul Metalurgiei – rond Țuțora), pe o lungime de circa patru kilometri. Practic, vom planta în jur de 1.000 de copaci pe banda verde dintre linia de tramvai și bordura care delimitează carosabilul, în așa fel încât coroanele copacilor să nu deranjeze nici tramvaiele, nici rețeaua electrică de alimentare.

În prezent facem o serie de studii pedologice pe banda verde, iar în funcție de tipul solului vom stabili și ce fel de copaci sunt mai potriviți. De asemenea, vom continua discuțiile cu specialiștii de la Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” pentru a vedea cum putem îmbunătăți această idee. Cert este că intenționăm să începem proiectul în prima perioadă de plantări (octombrie – noiembrie) și să continuăm la primăvară. Vă vom ține la curent cu mersul proiectului și sperăm să creăm cât mai repede acest nou spațiu verde, inedit pentru orașul nostru și în măsură să îmbunătățească atât calitatea aerului, cât și aspectul general al Zonei Industriale!”, a transmis edilul municipiul Iași, Mihai Chirica.

Adauga un comentariu