Actualitate

Surse: PSD va pune în discuție cazul Predoiu la ședința coaliției. Ministrul Justiției a vorbit despre „achitarea” lui Dan Hosu

Publicat: 31 ian. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Surse PSD va pune în discuție cazul Predoiu la ședința coaliției. Ministrul Justiției a vorbit despre achitarea lui Dan Hosu
PSD va pune în discuție cazul Predoiu la ședința coaliției

Liderii PSD vor pune în discuție cazul Predoiu la ședința coaliției convocată pentru miercuri. Pe agenda coaliției se afla inițial doar problema proiectelor derulate de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE).

Cu toate acestea, PSD intenționează să-i ceară explicații premierului și ministrului Justiției în legătură cu declarațiile făcute de Cătălin Predoiu cu privire la „achitarea” soțului fostei șefe DIICOT, Dan Hosu, urmate de o întâlnire, a doua zi după aceste declarații, cu una dintre judecătoarele din completul care judecă acest dosar.

„Pesediștii sunt consternați și spun că dacă era ministrul justiției de la PSD nu doar că era presat să demisioneze, dar era și încolonat la DNA”, a declarat un parlamentar PSD pentru G4Media.ro.

 AIJ i-a cerut demisia ministrului Justiției, Cătălin Predoiu

Asociația de procurori Inițiativa pentru Justiție (AIJ) i-a cerut, marți, demisia ministrului Justiției, Cătălin Predoiu (PNL), după ce acesta a vorbit despre achitarea definitivă a lui Dan Hosu, soțul fostei șefe DIICOT Giorgiana Hosu, fără să existe o sentință în acest sens. Declarația lui Predoiu a avut loc la Europa FM în 18 ianuarie, iar termenul pentru o eventuală sentință definitivă este stabilit în 7 februarie.

„Graba cu care a corectat jurnalistul arată că ministrul are un interes aparte în legătură cu respectiva cauza penală”, au transmis procurorii.

Cătălin Predoiu „discută soluții în dosare penale în curs de judecată”

AIJ, condusă de procurorul militar Bogdan Pîrlog, susține că rămânerea în funcția de ministru al Justiției a lui Cătălin Predoiu reprezintă „o vulnerabilitate serioasă în ceea ce privește tocmai justiția”.

Aceștia mai spun că ministrul Justiției a declanșat procedura de numire a procurorilor de rang înalt, pentru mandate de 3 ani, iar faptul că un rol determinant i-ar reveni lui Predoiu, „care discută soluții în dosare penale în curs de judecată”, este de natură să producă efecte negative pe termen lung, mai arată procurorii.

Adauga un comentariu