Local

Suspectă de contrabandă cu țigări, scoasă din arest la domiciliu de judecători! Magistrații au înlocuit măsura cu controlul judiciar în cazul Danielei Adriana Bogdan!

Publicat: 08 iul. 2020
Judecătorii ieșeni au înlocuit arestul la domiciliu, cu controlul judiciar, în cazul Danielei Adriana Bogdan, suspectă de contrabandă cu țigări
Suspectă de contrabandă cu țigări, scoasă din arest la domiciliu de judecători

O suspectă de contrabandă cu țigări a fost pusă sub control judiciar de către judecătorii din cadrul Curții de Apel Iași. Inițial, Daniela Adriana Bogdan fusese arestată la domiciliu, după o decizie a primei instanțe. Un alt suspect, Marius Ionel Sarion, rămâne după gratii, fiindu-i respinsă contestația la hotărârea Tribunalului Județean

Lovitură de teatru, într-un caz de contrabandă! Astfel, o suspectă de contrabandă cu țigări a fost scoasă din arest la domiciliu de judecătorii ieșeni! Magistrații din cadrul Curții de Apel Iași au înlocuit măsura arestului la domiciliu, cu cea a controlului judiciar în cazul Danielei Adriana Bogdan. Femeia este cercetată pentru constituire a unui grup infracțional organizat și contrabandă în formă continuată.

„Instanța respinge ca nefondate contestațiile formulate de DIICOT Iași și de inculpatul Marius Ionel Sarion”, au afirmat judecătorii. Decizia este definitivă.

Măsurile luate de judecătorii ieșeni în acest caz de contrabandă cu țigări

În urmă cu câteva zile, procurorii DIICOT Iași și polițiștii de frontieră au efectuat mai multe percheziții domiciliare la suspecți de contrabandă cu țigări. În urma acestor percheziții, anchetatorii au ridicat mai multe persoane, printre care și pe Daniela Adriana Bogdan, și le-au dus la audieri. Ulterior, procurorii DIICOT Iași au formulat propuneri de arestare preventivă în acest caz. Tribunalul Iași a admis cererea formulată de DIICOT.
Astfel, instanța a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Marius Ionel Sarion. Totodată, judecătorii au dispus inițial arestul la domiciliu în cazul Danielei Adriana Bogdan, pentru contrabandă cu țigări și constituirea unui grup infracțional organizat. De asemenea, magistrații l-au pus sub control judiciar, pentru 60 de zile, pe Constantin Ciprian Grumeza.

„Mascații” au descins în zona Târgu Cucu, la suspecți de contrabandă cu țigări aduse de peste Prut

Anchetatorii au efectuat în total 22 de percheziții domiciliare în județele Iași și Suceava, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunii de contrabandă cu țigări în formă continuată.

„Din martie 2019, mai multe persoane au inițiat, constituit, aderat sau sprijinit, pe raza județului Iași, un grup infracțional organizat pentru desfășurarea de operațiuni ilicite de introducere în România, de colectare, deținere, transport, preluare, depozitare, desfacere și vânzare de produse accizabile supuse marcării (țigări de producție / proveniență din Republica Moldova și / sau Ucraina) introduse ilicit în țară, cunoscând că acestea provin din contrabandă, urmărind obținerea ilicită de mari beneficii financiare”, au precizat procurorii DIICOT Iași.

În urma acestor percheziții, în vizorul anchetatorilor a intrat și Daniela Adriana Bogdan, ca suspectă de contrabandă cu țigări.

Cetățeni moldoveni, implicați în acest caz de contrabandă

Oamenii legii au mai afirmat că liderul grupării ținea legătura cu diverși furnizori de țigări de contrabandă, inclusiv cetățeni moldoveni, care îl aprovizionau cu țigări ce erau depozitate în mai multe locuri din municipiul Iași. Ulterior, sub supravegherea și coordonarea acestuia, erau preluate și transportate în vederea valorificării pe „piața neagră”, potrivit anchetatorilor.

„Liderul grupării punea la dispoziția membrilor țigările de contrabandă pe care aceștia le comercializau în mod ilicit în zona Târgu Cucu, din municipiul Iași. Aceasta era principala lor ocupație. Însă acest serviciu funcționa și în sens invers, adică membrii grupării se aprovizionau cu țigări de contrabandă și din alte surse, punându-le la dispoziția liderului când acesta avea probleme cu aprovizionarea. Sumele de bani obținute din activitățile de contrabandă cu țigări erau ținute de lider la fiica acestuia, ca măsură de precauție, pentru a nu putea fi ridicate de Poliție, în cazul unor percheziții domiciliare la imobilele în care locuiesc membrii grupării infracționale”, au mai afirmat procurorii DIICOT Iași.

Comentarii
  • Nu bateti campii in piata Alex. CEL. BUN se vand la greu tigari si alcool de catre persoane care te invita sa cumperi tigari, alcool politia nu se implica probabil asa au primit ordinul de la cei care supravegheaza contrabanda

Adauga un comentariu