Local

Suspendarea lui Ovidiu Mihalache a fost redusă! Când va reveni pe gazon jucătorul Politehnicii Iași

Publicat: 27 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Suspendarea lui Ovidiu Mihalache a fost redusă Când va reveni pe gazon jucătorul Politehnicii Iași
Fundașul Politehnicii Iași Ovidiu Mihalache

Suspendarea jucătorului Politehnicii Iași Ovidiu Mihalache a fost redusă. Acesta a fost suspendat inițial opt etape pentru faultul care a dus la accidentarea lui Elvir Koljic de la Universitatea Craiova.

După decizia dură luată, clubul și jucătorul au făcut recurs, iar Comisia i-a dat dreptate. Conform ultimului anunț făcut de LPF, suspendarea lui Ovidiu Mihalache a fost redusă de la opt la șase etape.

„Întrunită joi, 26.11.2020, Comisia de Recurs a Federației Române de Fotbal a luat următoarele hotărâri:

MIHALACHE MARIUS OVIDIU vs. HOTĂRÂREA NR. 185/CDE/2020 – Sancțiune disciplinară – Admite recursul formulat de jucătorul MIHALACHE MARIUS OVIDIU împotriva Hotărârii CDE nr. 185/21.10.2020. Modifică în parte Hotărârea CDE nr. 185/21.10.2020.

În baza art. 63.1. b), cu aplicarea art. 43.4 și 43.6. lit. a) din RD, sancționează pe jucătorul Mihalache Marius Ovidiu cu suspendare pentru șase jocuri.

Menține celelalte dispoziții ale Hotărârii recurate.

Definitivă și executorie pe plan intern. Hotărârea poate fi atacată la TAS în termen de 21 zile de la comunicare”, a anunțat Comisia de Recurs într-un comunicat.

Suspendarea lui Ovidiu Mihalache a fost redusă

După ultima modificare, Ovidiu Mihalache mai are de ispășit o singură etapă de suspendare, care va fi consemnată cu CFR Cluj, în șaisprezecimile Cupei României, meci programat duminică, de la 20:30, în direct la Digi Sport 1.

Fundașul va putea reveni în lotul echipei pregătite de Daniel Pancu la următoarea partidă de campionat, cu CFR Cluj, de pe 6 decembrie.

Din cauza suspendării, Ovidiu Mihalache a ratat meciurile cu Sepsi, 1-4, Astra, 0-4, Viitorul, 0-3, FC Voluntari, 0-4, și FC Argeș, 1-1.

Motivarea deciziei Comisiei de Disciplină

La exact două săptămâni după suspendarea de opt etape primită pentru faultul asupra lui Elvir Koljic, fundașul central ieșean Ovidiu Mihalache a primit, pe 4 noiembrie, motivarea deciziei. Comisia de Disciplină a încadrat intervenția stoperului Politehnicii Iași la ”comportare violentă”, luând decizia de a-l suspenda pe fundașul central ieșean pe o perioadă de 8 meciuri.

„Comisia apreciază că jucătorul Mihalache Marius Ovidiu a dat dovadă de comportare violentă în raport cu jucătorul Koljic Elvir, ce se încadrează în prevederile art. 63.1.b din RD, ce se sancționează cu suspendarea între 6 și 10 jocuri și o penalitate sportivă între 1.800 lei și 22.600 lei”, scrie în motivarea Comisiei de Disciplină.

Ciprian Paraschiv: „Mă tem să nu intre pe teren cu teamă de suspendare“

Președintele Politehnicii Iași, Ciprian Paraschiv, a declarat după decizia privind reducerea suspendării lui Oviu Mihalache că se teme ca nu cumva jucătorul să joace de acum cu frică de o nouă suspendare.

„La cât de aspră a fost pedeapsa pentru Mache, mă tem să nu intre pe teren cu teamă de suspendare. Sper să nu ajungă fotbalul ca futsalul și să fie interzise atacurile la minge prin alunecare. Una peste alta, bine că a fost redusă pedeapsa după apelul nostru. Îl așteptăm pe Mache pe teren”, a declarat Ciprian Paraschiv.

Elvir Koljic ar putea reveni în primăvară

Elvir Koljic, atacantul Craiovei accidentat la gleznă de Ovidiu Mihalache, a fost operat pe 4 octombrie, la două zile de la momentul incidentului, și se află deja în proces de recuperare.

Totuși, până la revenirea pe gazon, atacantul bosniac mai are de așteptat, aceasta fiind preconizată la începutul sezonului de primăvară, dacă procesul de recuperare va decurge conform așteptărilor.

 

Adauga un comentariu