Local

Cadru didactic infectat cu COVID la Bacalaureat 2020! Un supraveghetor testat pozitiv(EXCLUSIV)

Publicat: 25 iun. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cadru didactic infectat cu COVID la Bacalaureat 2020 Un supraveghetor testat pozitivEXCLUSIV
Suspiciune de COVID la Bacalaureat 2020

Cadru didactic infectat cu COVID la Bacalaureat 2020. Conform surselor BZI.RO, un membri din comisia de Bacalaureat din cadrul Colegiul Pedagogic Vasile Lupu ar fi testat pozitiv cu noul coronavirus.

ISJ Iaşi a confirmat dezvăluirile BZI.RO. Supraveghetorul a fost prezent la proba de luni

Conform ISJ Iaşi, supraveghetorul a fost prezent la proba de luni, din cadrul Bacalaureat 2020. Conform ISJ Iaşi, ancheta epidemiologica este în curs şi împreună cu DSP se va stabili cu exactitate contactii supraveghetorului. Se pare că după proba de la limba şi literatura română de luni, supraveghetorul s-a simţit rău şi a apelat la o testare pentru COVID. Testarea a fost făcută la o clinică privată. Marţi, 23 iunie rezultatul a venit şi a confirmat infectarea cu COVID-19 a pacientei.

La aflarea veştii, ISJ Iaşi a luat toate măsurile necasare pentru limitarea răspândirii. S-a trecut la dezinfectarea sălii de curs şi retragerea din examen a persoanei infectate şi a contactului direct, în speţă a doua persoană care a supravegheat în clasă.

” După derularea primei probe la examenul de Bacalaureat, luni la limba şi literatura română, unul dintre supraveghietori în comisie s-a simţit rău şi s-a dus să facă un test covid la un cabinet particular. Marţi a fost confirmată pozitiv. În consecinţă, DSP şi ISJ Iaşi au demarat o anchetă. Supraveghetorul doi a fost exclus din comisie pentru că s-au luat toate măsurile conform protocolului DSP legat de COVID-19 şi că, prin definiţie, contact direct a fost doar supraveghetorul doi, s-a decis că doar cele două persoane să fie izolate şi ca examenul să se deruleze în continuare în condiţii de maximă siguranţă sanitară.” explică reprezentanţii ISJ Iaşi.

Cadru didactic infectat cu COVID la Bacalaureat 2020. Supraveghetorul confirmat cu COVID-19 nu avea temperatură

Conform oficialilor de la ISJ Iaşi, supraveghetorul nu a avut temperatura la intrarea la examenul de Bacalaureat 2020. Acesta a fost în sala de examen luni, dar nu avea nicio problemă vizibilă de sănătate, mai mult, a completat şi declaraţia pe proprie răspundere aşa cum prevede protocolul:

”De precizat, în baza protocolului, luni dimineaţă supraveghetorul nu a avut temperatura peste 37.3 grade şi a completat declaraţia pe proprie răspundere.” au precizat oficialii ISJ Iaşi

Liderul USLIP Iași, profesorul Laviniu Lăcustă despre cazul pozitiv cu COVID-19 de la Bacalaureat 2020 Iași

Având în vedere noul caz de coronavirus de la examenul de Bacalaureat 2020 Iași, din Comisa de la Colegiul Pedagogic Vasile Lupu, președintele Uniunii Sindicatelor Libere din Învățământul Preuniversitar (USLIP) Iași, prof. Laviniu Lăcustă a precizat că este vorba despre o situație extrem de periculoasă.

„Din păcate, este o noua situație periculoasă pe care o traversăm! Îi urăm însănătoșire grabnică doamnei depistate pozitiv și sperăm că, eventualele persoane care au intrat în contact cu acesta nu vor fi infectate. Credem că o evaluare a desfășurării probelor de la examenele naționale de Bacalaureat și Evaluarea Națională, din punct de vedere epidemiologic, va putea fi făcută în aproximativ 7 zile! Atunci vom putea ști cu adevărat care a fost impactul și amplitudinea acestui pericol”, a declarat prof. Laviniu Lăcustă, președintele Uniunii Sindicatelor Libere din Învățământul Preuniversitar (USLIP) Iași. De reamintit că, pe plan național, la Iași s-au înregistat cele mai multe cazuri confirmate cu COVID-19, atât în rândul profesorilor cât și al elevilor.”

Adauga un comentariu