Eveniment-Social

Susținerea performanței academice! Studenți ai Universității Tehnice din Iași vor primi câte o bursă lunară de 1.500 de lei pentru un an, în cadrul Programului Educațional „Roberto Rocca”

Publicat: 25 nov. 2021
Studenți ai Universității Tehnice
Cinci studenți ai Universității Tehnice "Gheorghe Asachi" din Iași vor primi, pentru un an, o bursă de 1.500 de lei pe lună, fiind selectați în cadrul Programului Educațional "Roberto Rocca", derulat de către compania Tenaris Silcotub Zalău

În Programul „Roberto Rocca”, cinci studenți ai Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași vor primi lunar, vreme de un an, câte o bursă de 1.500 de lei. Aceștia au fost selectați în cadrul programului derulat de către compania Tenaris Silcotub Zalău. Toți cei cinci studenți au intrat în această toamnă în anul al IV-lea de studiu, urmând a primi bursa pentru următoarele 12 luni

Cinci studenți ai Universității Tehnice (TUIASI) „Gheorghe Asachi” din Iași vor primi, pentru un an, câte o bursă de 1.500 de lei pe lună, fiind selectați în cadrul Programului Educațional „Roberto Rocca”, derulat de către compania Tenaris Silcotub Zalău.

Ceremonia de decernare a premiilor a avut loc săptămâna trecută, la sediul companiei, iar, alături de cei 5 studenți, au participat prof. univ. dr. ing. Adrian Sachelarie, prodecan al Facultății de Mecanică, și prof. univ. dr. ing. Neculai Eugen Seghedin, prorector responsabil cu activitatea didactică la TUIAȘI.

Tema evenimentului a fost: „Singura constantă din viața ta este schimbarea”

Tema evenimentului a fost:

„Singura constantă din viața ta este schimbarea”.

„În discursul meu am vorbit despre schimbările continue din societate, din viața noastră curentă, cele interioare, cele naturale, cele pe care le putem gestiona într-un fel, în bine sau în rău. Studenții au rămas în continuare după ceremonie pentru o serie de traininguri și evenimente organizate de către companie”, a declarat prof. univ. dr. ing. Neculai Eugen Seghedin.

Acesta a explicat că importanța unui astfel de premiu este mai mare decât latura financiară. Conform prorectorului, fondatorul companiei Tenaris a primit la un moment dat un sprijin financiar important din partea unui membru al familiei, cu ajutorul căruia a putut să urmeze cursurile la Massachusetts Institute of Technology (MIT) – Satele Unite ale Americii (SUA).

O experiență foarte utilă pentru studenți

Acel sprijin i-a schimbat complet viața.

„Este foarte utilă această experiență pentru studenți, în primul rând fiindcă o astfel de colaborare are în spate mulți ani, se decernează de peste 15 ani. Este și motivația care se transmite, se oferă un sprijin financiar tinerilor care să își urmeze visurile, iar ei trebuie să înțeleagă importanța unei astfel de generozități și, de-a lungul vieții, dacă au posibilitatea, să facă același lucru. Este un element de formare personală foarte important”, a declarat prof. univ. dr. Neculai Eugen Seghedin.

Studenții se înscriu singuri la aceste burse, criteriile de acordare fiind stabilite de către companie. Conform descrierii proiectului de pe site-ul acestora, contează realizările academice și profesionale ale tinerilor, potențialul de leadership și angajamentul față de progresul industrial și economic al țării, fiind luate în considerare și nevoile financiare ale studentului care se înscrie la acest program.

Cei cinci studenți au intrat în această toamnă în anul al IV-lea de studiu

Din partea TUIASI au primit burse anul acesta: Iulian-Constantin Cadare, de la Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației, Andreea-Mădălina Ilaș și Victor Cojocaru, de la Facultatea de Mecanică, Cristiana Chiriac-Moruzzi, de la Știința și Ingineria Materialelor, și Cristi Ursachi de la Facultatea de Construcții și Instalații. Toți cei cinci studenți au intrat în această toamnă în anul al IV-lea de studiu, urmând a primi bursa pentru următoarele 12 luni.

„Susținerea performanței în învățământul superior asigură o dorință de dezvoltare continuă în rândul studenților, de la o generație la alta, și, de asemenea, o menținere a calității tehnice în ceea ce privește viitorul industrial. Din ipostaza inginerului de mâine, pot spune că programul de burse vine ca un imbold și ca o dovadă că munca pe care o desfășurăm în domeniul tehnic, și nu numai, este urmărită, apreciată și susținută de companii”, a declarat Cristiana Chiriac-Moruzzi.

Adauga un comentariu