Actualitate

Sute de mii de copii au fugit din Ucraina din cauza războiului

Publicat: 09 mart. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Sute de mii de copii au fugit din Ucraina din cauza războiului
800 000 de copii din Ucraina au plecat din calea războiului

Asociația Salvați Copiii spune că aproximativ 800.000 de copii se numără printre cele două milioane de oameni care au fugit din Ucraina după începutul invaziei Rusiei. Rapoartele arată faptul că mulți dintre aceștia sunt trimiși singuri la granițele țării cu Polonia sau cu România. În condițiile în care părinții lor au rămas în țară să-și apere agoniseala de o viață.

ONU afirma într-o declarație recentă faptul că este cel mai mare număr de migranți din ultimul secol raportat la perioada de timp în care au ieșit din țară. În doar 7 zile trecuse granița Ucrainei peste 1 milion de refugiați. În 14 zile raportul arată că cifra sare de 2 milioane de persoane. Oficialii au dezvăluit faptul că se așteaptă ca numărul celor care fug din calea războiului să ajungă la peste 5 milioane.

 

Sute de mii de copii fug din Ucraina din cauza războiului

Sunt sute de mii de copii care fug din calea războiului din Ucraina. Până în aceste momente, asociația explică faptul că din totalul de 2 milioane de persoane, aproape jumătate sunt copii. Mulţi dintre ei fug din calea războiului singuri, nefiind însoţiţi de părinții care au rămas să lupte.

„Părinții recurg la cele mai disperate și sfâșietoare măsuri pentru a-și proteja copiii. Aceasta include trimiterea copiilor cu vecinii și prietenii, pentru a căuta siguranță în afara Ucrainei, în timp ce ei stau acasă pentru a-și proteja casele”, a spus Irina Saghoyan de la ONG.

Ieri am raportat despre un astfel de caz – un băiat de 11 ani, Hassan, care și-a părăsit singur casa din Zaporizhzhia pentru că mama să nu și-a putut părăsi bunica. A ajuns cu bine în Slovacia, după o călătorie de 1.200 km cu trenul, purtând doar două genți mici, pașaportul și numărul de telefon al rudelor scrise pe mână. Asta în condiţiile în care sunt adevărate drame mai ales în contextul în care rușii bombardează aproape fără încetare marile orașe ale Ucrainei.

ONU era extrem de îngrijorat de faptul că sunt mii de civili care au fost răniți sau uciși, printre care se află și copii. Aceiași oficiali au vorbit despre faptul că din țara de aproximativ 45 de milioane de locuitori este de așteptat să ajungă în Europa peste 5 milioane de persoane.

Copiii bolnavi de cancer sunt îngrijiţi în subsolurile spitalelor

Sunt numeroase imagini cu copii care fug din calea războiului. Totuşi, cei care din motive de sănătate nu se pot deplasa stau în spitalele țării. Astfel, precizăm că sunt numeroși copii bolnavi de cancer care se află la subsolurile spitalelor din Kiev. Copiii bolnavi primesc ingrjiri medicale de urgență şi stau în condiţii greu de imaginat. Vorbim despre subsoluri insalubre, pline cu mucegai, iar unele zone nu dispun nici măcar de curent electric.

Copii care se află într-un spital din Kiev

Oricum, cei care au rămas de exemplu în Kiev sunt nevoiți să se adăpostească în metrou. De frica bombardamentelor aceștia îşi petrec nopțile dormind pe jos, la multe grade cu minus. În condițiile în care autoritățile de la Moscova au precizat de numeroase ori faptul că vor asigura coridoare speciale pentru civilii care doresc să fugă din calea războiului.

Adauga un comentariu