Actualitate

Sute de milioane de lei, datorii la Elcen. Nicușor Dan anunță că situația din București e fix că vara trecută

Publicat: 28 iul. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Sute de milioane de lei datorii la Elcen. Nicușor Dan anunță că situația din București e fix că vara trecută
Nicușor Dan susține că sunt datorii la Elcen exact ca vara trecută

Nicușor Dan susține că sunt sute de milioane de lei, datorii la Elcen, iar situația este fix că vara trecută. Asta în condițiile în care primarul anunțase, în campanie, că situația va fi în mod vizibil mai bună decât în mandatul Gabrielei Firea.

În trecut au fost avarii majore în București din cauza problemelor înregistrate pe mai multe conducte. Zeci de mii de bucureșteni au rămas fără apă caldă sau căldură în plină iarnă. Desigur, aceleași probleme au fost semnalate și în mandatul Gabrielei Firea.

Sunt datorii la Elcen de sute de milioane de lei, anunță Nicușor Dan

Nicușor Dan, primarul Bucureștiului, anunță că sunt datorii de 400 de milioane de lei către Elcen. Edilul Capitalei menţionează că situaţia actuală este aceeași ca în urmă cu un singur an de zile. Primarul Nicusor Dan menţionează faptul că sunt mari probleme la facturile de iarnă care sunt mai mari față de medie. În 2019, edilul explică că au fost plătiți 950 de milioane de lei ca subvenție. Subvenția se referă la diferența dintre cât costă gigacaloria în realitate și cât plătește cetățeanul bucureștean:

Vara trecută am fost exact în aceeași situație. Adică în iulie aveam datorii de ordinul 400 de milioane de lei, după aceea au venit facturile mai mici, de 30 de milioane de lei, noi plăteam 100 de milioane și aceste 400 de milioane au devenit zero la sfârșitul anului. Suntem exact în aceeași situație și până acum suntem la o datorie de 400 de milioane lei, la sfârșitul anului vom fi la o datorie de 0 păstrând ritmul de plăți pe care îl avem acum”, a declarat Nicușor Dan.

Nicușor Dan a explicat și comunicatul celor de la Termoenergetica care explic faptul că datoria ajunge la 800 de milioane de lei. Edilul precizează că toată diferenţa este cauzată de calculele ANRE care impun toate tarifele, adică cel de procuție, cel de transport și distribuție.

Cum arată Bucureștiul sub mandatul lui Nicușor Dan

Votat masiv de bucureșteni, Nicușor Dan a dezamăgit în cei aproape 2 ani de mandat. Problemele din București au rămas neschimbate, ba mai mult, au apărut altele noi. A existat un întreg scandal în momentul în care mai multe asociații au arătat că parcurile din administrația Primăriei București sunt deplorabile. Situația asemănătoare s-a înregistrat și în Sectorul 1 unde din cauza războiului gunoaielor, zeci de șobolani au fost văzuți scormonind printre gunoaiele care stăteau în mai multe zone:

(…) Starea deplorabilă în care se află în prezent Parcul Cişmigiu este cauzată de lipsa resurselor financiare, de absenţa expertizei necesare la nivelul administraţiei publice, precum şi cadrului instituţional format din entităţi cu atribuţii incerte sau contradictorii”, se arată în scrisoare.

O altă problemă a fost modul în care Nicușor Dan a blocat mai toate construcțiile urbanistice. Una peste alta, primăria înregistrează datorii la Elcen, iar situația pare să nu se schimbe în bine pentru bucureșteni, mai ales în contextul în care iarnă care vine nu va fi una ușoară.

Adauga un comentariu