Economic Local

Symmetrica SRL vrea să furnizeze la Iași pavele de 100.000 euro! Mai multe zone din oraș vor fi regenerate

Publicat: 22 iun. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Symmetrica SRL vrea să furnizeze la Iași pavele de 100.000 euro Mai multe zone din oraș vor fi regenerate
Symmetrica SRL a participat la licitația pentru furnizarea unui lot de pavele de aproape 100.000 euro

Firma Symmetrica SRL a depus singura ofertă în cadrul licitației pentru furnizarea de borduri și pavele organizată de către Servicii Publice Iași SA. Prevederea bugetară este de aproape 100.000 euro. Materialele vor fi folosite pentru modernizarea trotuarelor și aleilor din trei zone din oraș

Firma Symmetrica SRL vrea să furnizeze la Iași pavele și borduri în valoare de 100.000 euro. Recent, Servicii Publice Iași (SPI) SA, societatea aflată în subordinea Primăriei, a organizat o licitație la care s-a prezentat doar societatea din Suceava. Necesarul este de maximum 11.000 metri liniari de borduri și 11.000 metri pătrați de pavele. Bordura trebuie să aibă lungimea de 500 mm, lațime de 100 mm și grosime de 150 mm, cu o greutate de 16 kilograme. Lungimea unei pavele trebuie să fie de 210 mm, lățime de 140 mm, grosime de 40 mm, cu o greutate de 2,5 kilograme. Oferta a trecut de evaluarea tehnică. Urmează etapa de evaluare financiară. Symmetrica SRL, din Suceava, este deținută de Florin și Florentina Stanciu.

Pavelele vor fi montate în mai multe cartiere din Iași, unde trotuarele și aleile prezintă degradări

Dacă va câștiga contractul, Symmetrica SRL va furniza materiale pentru amenajarea cartierelor Țuțora, Dacia și Copou.

„Produsele se vor livra, obligatoriu, la dimensiunile menționate în prezentul caiet de sarcini. Produsele (bordurile și pavelele din beton vibropresat) trebuie să fie compacte, uniforme, să nu prezinte urme de crăpături sau fisuri. Livrările se vor face eșalonat, în funcție de comenzile emise de beneficiar, pe toată perioada de derulare a contractului, de luni până vineri, respectând orarul: 8:00 – 15:00. Termenul de livrare a produselor la destinația finală este de maximum două zile lucrătoare de la transmiterea comenzii de către achizitor. Dacă la recepție se constată eventualele deficiențe cantitative și/sau calitative, acestea se vor rezolva de către furnizor în maximum 3 zile de la constatare, termen cu care se decalează și efectuarea plății”, au detaliat reprezentanții SPI.

Symmetrica SRL a câștigat la Primăria Iași un contract de 3,8 milioane de euro pentru modernizarea trotuarelor

Firma suceveană a mai încheiat un contract cu Primăria Iași în valoare de 3,8 milioane de euro. Societatea trebuie să monteze pavele în mai multe cartiere din oraș: Alexandru cel Bun, Dacia, Canta, Gară, Păcureț, Păcurari, Crucea Roșie, Copou, Sărărie, Nicolina, Frumoasa, Tătărași, Moara de Vânt, Aviației, Zona Centrală, Cantemir, Socola, Bularga, Zona Industrială, Mircea cel Bătrân, Galata, Valea Adâncă, Bucium, Primăverii și Tudor Vladimirescu. Lungimea trotuarelor este de 150.000 metri liniari, adică 150 kilometri. Investiția presupune și aducerea la cotă a unui număr de 369 hidranți, 2.474 cutii gaz, 3.930 cămine de apă și canalizare. Vor fi executate lucrări de înlocuire a unui număr de 241 cămine de apă și canalizare. Durata de execuție este de doi ani.

Societatea suceveană a fost amendată de Poliția Rutieră pentru că executa lucrări fără avize

În 2015, Symmetrica SRL a executat un contract asemănător cu cel semnat în 2020. Poliția Rutieră a amendat societatea pentru că lucrările nu erau semnalizate corespunzător, cuantumul contravenției fiind de aproape 15.000 lei. Neregulile au fost constatate în preajma Școlii Generale „Carol I”, unitate aflată în administrarea Colegiului Național „Costache Negruzzi”. Amenda a fost aplicată și din cauză că muncitorii prezenți pe șantier nu purtau veste reflectorizante.

Adauga un comentariu