Stiri si curiozitati

Tăierea frunzelor la morcovi. Cum să păstrezi legumele pentru o perioadă mai lungă

Publicat: 04 aug. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Tăierea frunzelor la morcovi. Cum să păstrezi legumele pentru o perioadă mai lungă
Urmând regulile de bază pentru tăierea vârfurilor de morcovi, legumele vor rămâne până la următoarea recoltă

Întrebări despre tăierea frunzelor la morcovi apare adesea printre grădinarii începători. Aceștia probabil că sunt confuzi de recomandările găsite pe internet. Însă, răspunsul la această întrebare este foarte simplu.

Morcovii constau din două părți, o rădăcină suculentă și o masă verde, care asigură procesul de fotosinteză. Mulți grădinari se întreabă dacă este necesar să tăiați vârfurile morcovilor? Iar dacă da, când este bine să îndepărtați partea aeriană a plantei. Frunzele morcovului sunt tăiate numai după ce le-am colectat din grădină. Este necesar să se efectueze îndepărtarea verdețurilor, respectând anumite reguli pentru a nu deteriora rădăcina legumei. Este foarte important că în niciun caz nu trebuie să tăiați vârfurile când morcovul crește în grădină. Dacă se face acest lucru, rădăcinile vor începe să se ofilească sau să putrezească. Înainte de a tăia vârfurile, trebuie să scoateți legumele și să le uscați. Dacă sunt prea adânc în pământ, atunci pot fi spălate și uscate timp de câteva zile, astfel încât umiditatea să se evaporeze singură complet.

mai multi morcovi pe o masa
Înainte de tăiere, curățați fructele de pământ și uscați-le timp de câteva ore

Tăierea frunzelor la morcovi. De ce este necesar să faci acest lucru

Tunderea frunzelor la morcovi este necesară pentru ca culturile de rădăcină să nu se usuce din cauza faptului că masa verde ia nutrienții din legumă și absorb umiditatea. Iar dacă frunzele nu sunt îndepărtate la timp, umiditatea contribuie la putrezirea legumei. De asemenea, din morcovii cu frunze nu poți pregăti conserve pentru iarnă deoarece ei își modifică gustul în timp.

Tehnologia de îndepărtare a frunzelor depinde de durata depozitării și de scopul utilizării legumelor. Iar dacă frunza este tăiată mai sus cu 2 centimetri de cap, atunci morcovul va fi păstrat până la trei luni. Utilizați această tehnologie pentru plantarea morcovilor în pământ și pentru a obține semințe.

În cazul în care vârfurile sunt tăiate cu 2 milimetri mai sus de cap, atunci procesul de germinare va fi oprit și rădăcinile se vor păstra complet până la 6 luni. Recoltarea morcovilor are loc la sfârșitul lunii septembrie, începutul lunii octombrie, astfel încât tăierea părții verzi a plantei cade în acest moment.

mai multi morcovi scosi din pamant pe camp
În cazul în care vârfurile sunt tăiate cu 2 milimetri mai sus de cap, atunci procesul de germinare va fi oprit

Reguli pentru tăierea vârfurilor verzi ale legumelor. Cum să păstrezi morcovii proaspeți pe timpul iernii

Urmând regulile de bază pentru tăierea vârfurilor de morcovi, legumele vor rămâne până la următoarea recoltă. Astfel, pentru a te bucura de morcovi în perioada rece a anului trebuie să tăiați vârfurile în aceeași zi în care au fost recoltate rădăcinile din grădină. Nu lăsați legumele să zacă mult timp, se pot ofili.

Înainte de tăiere, curățați fructele de pământ și uscați-le timp de câteva ore. Tăiați verdeața cu un cuțit ascuțit. În niciun caz, nu tăiați vârfurile cu mâinile și nu le răsuciți. Presărați tăietura cu cretă, astfel încât să nu ajungă acolo ciupercile și microorganismele care provoacă degradarea legumelor.

După tăiere, legumele se pun în cutii, se stropesc cu nisip. Morcovii sunt duși în pivniță sau subsol la paisprezece zile după recoltare. În acest timp, pielea acestora ar trebui să fie complet aspră, iar dacă există legume puțin putrezite, acestea pot fi aruncate imediat fără a le depozita.

mai multi morcovi scosi din pamant pe camp
Tehnologia de îndepărtare a frunzelor depinde de durata depozitării și de scopul utilizării legumelor

Unde poți folosi blaturile morcovilor. În ce circumstanțe poate fi utilizat acestea

Tulpinile suculente de morcov sunt un ingredient excelent pentru diverse feluri de mâncare și tincturi vindecătoare pentru boli, dar nu toată lumea știe despre asta. Toată lumea este obișnuită cu faptul că blaturile sunt o risipă.

Între timp, masa verde poate fi utilizată. Multe persoane le folosește pentru prepararea preparatelor populare medicinale pentru hemoroizi. Pentru a trata boala, trebuie să faceți un ceai din frunzele morcovilor. Măcinați tulpinile verzi, proaspete sau uscate, puneți o linguriță într-o cană și turnați apă clocotită peste ea. Insistă o jumătate de oră. Nu trebuie să bei mai mult de o cană pe zi. Cursul tratamentului este de 2 luni.

De asemenea, acestea sunt folosite pentru tratarea unor erupții cutanate alergice și provocate de dermatită. Într-un recipient mic, puneți 2 linguri de blaturi tocate, turnați apă clocotită, lăsați câteva ore. Faceți loțiuni cu infuzia rezultată. Este important ca înainte de a utiliza frunzele ca tratament, să vă consultați cu un medic.

Din moment ce a avut loc tăierea frunzelor la morcovi, acestea pot fi folosite la prepararea diferitelor supe și murarea altor legume. Verdețurile pot fi uscate, puse în pungi de plastic și depozitate la congelator. Pentru utilizare, alegeți doar ramuri verzi, fără cea mai mică deformare.

morcovi pe o masa
Tunderea frunzelor la morcovi este necesară pentru ca culturile de rădăcină să nu se usuce din cauza faptului că masa verde ia nutrienții din legumă
Adauga un comentariu