Există mai multe tipuri de dermatită care pot fi recunoscute după poze. Este bine să știi că termenii „dermatită” și „eczemă” sunt sinonimi. Termenul „eczemă” se aplică de obicei dermatitei observate la indivizii atopici. Termenul „dermatită” înseamnă inflamația pielii. Poate fi acută, cu scurgeri, cruste și vezicule, subacută sau cronică cu uscăciune, descuamare și fisuri.
Dermatita poate fi exogenă, de exemplu, de contact, iritantă, adică iritantă, infecțioasă sau fotodermatită sau endogenă, de exemplu, atopică, seboreică, discoidă. Cel mai adesea, diagnosticul se face pe baza unui istoric detaliat și a unor studii morfologice ale erupțiilor cutanate, ținând cont de caracteristicile distribuției lor. Dermatita atopică debutează în copilărie, între 2 și 6 luni, și afectează aproximativ 2% din populație, dar acum este în creștere. Un istoric familial de atopie este prezent la 70% dintre pacienți.
Tipuri de dermatită poze. Zonele corpului unde apar veziculele
Dermatita atopică afectează fața, gâtul și trunchiul. Ulterior, suprafețele de flexie sunt implicate în proces. Astfel, articulațiile poplitee, cotul, încheieturile mâinii și gleznele sunt acoperite de eczeme. Iar ca urmare a zgârieturilor repetate, poate apărea lichenificarea pielii. Dermatita mâinii apare de obicei mai târziu. Acest tip de dermatită se aseamănă foarte mult cu simptomele provocate de Zona Zoster.
Infecția secundară este frecventă și adesea duce la exacerbarea dermatitei. Mâncărimea poate fi debilitantă și poate provoca o mare suferință pacientului și familiei. Unii pacienți, în special sugarii și copiii mici, au alergii alimentare, cel mai frecvent la ouă, pește și produse lactate. În dermatita atopică pot fi identificate multe afecțiuni ale pielii. Tulburările imunologice includ o tendință de creștere a imunoglobulinei E, o predispoziție la reacții anafilactice și o scădere a imunității locale mediate de celule. Acest fapt duce la o susceptibilitate crescută la infecții virale.
Neurodermatita, sau lichenul simplex, este o dermatită cronică localizată, caracterizată printr-un cerc vicios de mâncărime și erupții. Locurile obișnuite de localizare a acestora sunt gâtul și membrele inferioare. Mâncărimea este adesea disproporționată cu cantitatea de erupție cutanată. Adesea, cauza inițială a erupției cutanate nu poate fi determinată, astfel încât afecțiunea este dificil de tratat. Spre exemplu, Zona Zoster poate fi trată doar printr-un regim adecvat și un tratament prescris de medic.
Dermatita discoidă și cea de contact. Cum să determini tipul afecțiunii
Dermatita discoidă este caracterizată prin apariția unor pete rotunde sau ovale în zone simetrice, adesea pe suprafețele extensoare, de obicei la pacienții adulți. Este necesar să se excludă cauzele exogene.
Dishidroza este o variantă a eczemei în care veziculele sau bulele recurente afectează palmele, degetele și picioarele sau ambele. Boala se caracterizează prin remisiuni și exacerbări, care provoacă uneori febră, stres emoțional și o infecție fungică activă.
Dermatita de contact este o manifestare a hipersensibilității de tip întârziat la substanțele care vin în contact cu suprafața pielii. Factorul dăunător poate fi identificat imediat, cum ar fi nichelul din bijuterii, parfumuri, cauciuc de încălțăminte sau plante. În viața casnică sau profesională, există o gamă largă de potențiali alergeni. Un istoric amănunțit și testele adecvate de alergie ajută la stabilirea diagnosticului.
Dermatita seboreică apare la sugari sub formă de eczemă a capului sub bonetă, cu pete împrăștiate pe cap și gât, asociate cu o erupție cutanată de scutec. La adulți sunt caracteristice peeling-ul la nivelul scalpului, blefarita, petele roșii solzoase în zonele nazolabiale, erupția de scutec în jurul urechilor și sternului. Dermatita seboreică apare la 3-5% dintre tineri.
Mai multe tipuri de dermatită pot fi recunoscute după poze sau după simptomele care provoacă aceste erupții cutanate. Însă, trebuie să știi că în dermatita iritativă, erupția poate fi cauzată de iritația fizică sau chimică și deteriorarea pielii, caz în care nu este de obicei asociată cu o alergie. Săpunurile, detergenții, alimentele, materialele de construcție pot provoca acest tip de probleme.
Bună ziua ma confrunt cu această problemă de câtva timp am ancercat multe alifi dar nimic nu se schimbă am fost la medic dar anzadar ce ma sfătuiți mi-au apărut acum pe mâini o pata roșie pe stânga iar pe dreapta sunt 3 aceste pete pare ca sunt arsuri va multumesc
Bună ziua ja scuzați ca deranjez eu la fel ma confrunt cu aceasi problemă la fel cum spuneți dumneavoastră pe stânga una roșie și pe dreapta alte 3 ați găsit vro soluție?