Boli si tratamente

Tamponul intern și șocul toxic: sfaturi pentru reducerea riscurilor

Publicat: 01 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Tamponul intern și șocul toxic sfaturi pentru reducerea riscurilor
Tamponul intern și șocul toxic

Tamponul intern și șocul toxic. Sindromul de șoc toxic (TSS) este o infecție cauzată de o tulpină de Staphylococcus aureus care produce o toxină deosebit de virulentă și agresivă. Acest lucru poate otrăvi întregul corp. Sindromul de șoc toxic poate provoca insuficiență de organ, necroză care poate duce la amputări și chiar moarte.

În majoritatea cazurilor, sindromul șocului toxic se manifestă în timpul menstruației. Cu toate acestea, femeile nu sunt singurele afectate de această infecție. Într-adevăr, există un sindrom de șoc toxic non-menstrual. Bărbații pot fi astfel afectați chiar printr-o simpla rană. Același lucru este valabil și pentru sugarii cu o infecție nazală, de exemplu.

Sindromul de șoc toxic este rar

Sindromul de șoc toxic poate apărea atunci când protecțiile igienice, cum ar fi cupele menstruale sau tampoanele, sunt lăsate în funcțiune ore lungi. Prezența Staphylococcus aureus combinată cu utilizarea necorespunzătoare a tampoanelor în timpul menstruației poate favoriza apariția acestei infecții.

Un studiu recent sugerează că riscul de sindrom de șoc toxic este asociat cu nerespectarea instrucțiunilor de utilizare a tampoanelor. Prin urmare, oamenii de știință sfătuiesc să se citească cu atenție informațiile din instrucțiunile sau ambalajul acestor tipuri de protecții periodice, pentru a le folosi în siguranță.

Tamponul intern și șocul toxic

O altă recomandare: spălați-vă bine pe mâini cu apă și săpun înainte și după schimbarea tamponului.

Purtați un tampon pentru maximum 6 ore

Se recomandă, de asemenea, să nu păstrați un tampon mai mult de 6 ore. Motivul este simplu: riscul de șoc toxic este înmulțit cu doi după această perioadă. Riscul de sindrom de șoc toxic a fost, de asemenea, asociat cu utilizarea tampoanelor noaptea. În acest caz, tampoanele pot fi purtate mai mult de 8 ore, ceea ce crește de trei ori riscul de a contracta această infecție.

Sindromul șocului toxic: care sunt simptomele

Semnele de avertizare sunt: tulburări digestive și febră mare, o erupție anormală, o scădere a tensiunii arteriale, insuficiență multiplă de organ.

Adauga un comentariu