International

Tânăr surprins pe trotinetă cu peste 100 km/h. Acesta încerca să depășească o mașină

Publicat: 04 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un tânăr a fost filmat în timp ce mergea cu trotineta electrică cu o viteză de peste 100 km/h

Imagini incredibile cu un tânăr surprins pe trotinetă mergând cu o viteză de peste 100 km/h. Scenele au fost surprinse în Spania. Ceea ce pare și mai interesant este faptul că tânărul încerca să depășească o mașină.

Foarte multe țări din Europa, printre care și România, au început să reglementeze regimul trotinetelor electrice. Cu toate acestea, pe piață apar modele din ce în ce mai puternice. Mai grav este că tinerii le văd ca pe un mod de distracție, fără să țină cont de riscuri.

Un tânăr a fost surprins pe trotinetă mergând cu peste 100 km/h

Recent, imaginile filmate de un șofer în Spania au devenit virale pe internet. Și aceasta deoarece un tânăr a fost surprins în timp ce mergea cu trotineta electrică cu o viteză ce depășea 100 de km/h. Imaginile respective l-au uimit pur și simplu pe șofer, dar și pe mulți dintre cei care le-au văzut mai apoi.

Din filmare se vede cum șoferul accelerează de la mai puțin de 90 de km/h la peste 100 de km/h și tot nu reușește să ajungă trotineta. Ba chiar încearcă să depășească și o mașină pe care o ajunge din urmă și care pare să circule destul de repede. Toate acestea se întâmplau pe o porțiune de drum din afara localității. Cu toate acestea, acolo exista o restricție de viteză de 60 de km/h.

Trotinetele electrice, implicate în tot mai multe accidente

În România, numărul accidentelor în care sunt implicate trotinete electrice a crescut în ultima vreme. Doar în București de la începutul anului o persoană și-a pierdut viața și peste o sută au fost rănite în accidente cu astfel de mijloace de transport.

În aproape fiecare zi poliţiştii sunt chemaţi la astfel de accidente în care sunt implicate biciclete şi trotinete. Recent, un bărbat de 71 de ani din Buzău a murit după ce a fost lovit de o trotinetă. În urma impactului, acesta a căzut şi s-a lovit la cap. Şi în Bucureşti, un bărbat şi-a pierdut viaţa în aceleaşi condiţii.

Cei cu trotinete încalcă frecvent regulile

Poliţiştii spun că, deşi sunt obligaţi să poarte cască, adolescenţii cu vârstă de până în 16 ani ignoră aceste reguli. Tot ei, dar şi oameni în toată firea, taie intersecţiile pe unde apucă, merg pe trotuare acolo unde nu au voie sau fac slalom printre maşini.

Toată lumea încearcă să-şi facă loc cumva, că nici nu ai pe unde să circuli. Câţiva dintre ei au fost de curând amendaţi sau avertizaţi. Ordonanţa care reglementează circulaţia acestor vehicule pe drumurile publice a intrat în vigoare în luna februarie a acestui an.

Cu trotineta, de pildă, puteţi merge doar pe drumurile unde viteza legală nu este mai mare de 50 de kilometri pe oră. Iar pe trotuar, aveţi voie doar acolo unde sunt piste special amenajate pentru biciclete. De asemenea, pe aceeaşi trotinetă nu au voie două persoane.

În altă ordine de idei, încă nu se știe identitatea acestui tânăr surprins pe trotinetă cu peste 100 km/h în Spania. Sau, măcar, cine produce respectiva trotinetă…

Adauga un comentariu