Local

Tânărul care face minuni! Pacienții se relaxează atunci când sunt atinși de mâinile lui Daniel Barna: „Este arta vindecării cu mâinile” – FOTO

Publicat: 23 mai 2023
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Tânărul care face minuni Pacienții se relaxează atunci când sunt atinși de mâinile lui Daniel Barna Este arta vindecării cu mâinile - FOTO
Daniel Barna este convins că masajul nu este definit doar de atingerea mușchilor unde se află presiunea. Masajul este o formă de meditare

Daniel Barna este tânărul care face minuni și are harul de a relaxa pacienții doar prin simpla sa atingere. În copilărie, singura pasiunea a fost sportul. A practicat rugby timp de 14 ani și își vedea viitorul pe teren, deoarece iubea ceea ce făcea și își dorea să ajungă departe. Lucrurile nu au mers așa, iar viața i-a dat o lovitură care l-a ținut la pat două luni

Daniel Barna are 24 de ani și a trăit convins că menirea sa este să se afle pe terenul de rugby. A fost sportul de performanță pe care l-a practicat timp de 14 ani. Pe parcursul evoluției sale a simțit că ceva lipsește și că de fapt nu se cunoaște deloc. Atunci a început căutările, ghidat de întrebarea „cine sunt eu?”.

Tânărul care face minuni a avut nevoie de o lovitură drastică de la viață pentru a găsi această cale: „Am avut o perioadă în care simțeam că nu știu nimic despre mine”

poză cu Daniel Barna, tânărul terapeut
Daniel Barna este tânărul care  face minuni, are harul de a relaxa pacienții doar prin simpla sa atingere. În copilăria sa singura pasiunea a fost sportul. A practicat rugby timp de 13 ani

În urma unei accidentări grave a fost imobilizat la pat, o lovitură dură pentru viața de sportiv. Fără să-și dea seama, atunci i s-a deschis o ușă, iar după ce s-a ajutat și s-a găsit a început să facă același lucru cu alți oameni.

„Am avut o perioadă în care simțeam că nu știu nimic despre mine. Ceva nu era ok, nu mă regăseam și aveam impresia că nu am ce să le ofer oamenilor ca să evolueze. După o accidentare mai gravă, care m-a ținut la pat două luni, am avut o trezire a conștiinței. Am început să studiez arta masajului și să-l pun în practică. Atunci am observat că oamenii se relaxează când pun mâna pe ei și am început să intru mai adânc în acest domeniu, atât de nou pentru mine”, mărturisește Daniel Barna.

În prezent, Daniel Barna evoluează în domeniul de maseur terapeutic de relaxare și terapie reiki. Pune în practică diverse tehnici, ajutând mai mulți oameni să se relaxeze și să-și elibereze mintea și sufletul de toate greutățile vieții. Cel care l-a inițiat a fost profesorul Petre Grădinaru.

„Ce fac eu în prezent se numește masaj terapeutic de relaxare și terapie reiki. Aici aduc diferite tehnici de respirație, meditație și sunete. Acest lucru îi ajută pe oameni să se relaxeze și să-și elibereze mintea. Mai mult decât atât, încerc să-i fac pe clienții mei să înțeleagă că tot ce au nevoie se află în interiorul lor, deși cred că aceasta este partea cea mai grea”, adaugă tânărul.

Prin mâinile sale trece o energie vindecătoare

poză cu Daniel Barna, tânărul terapeut
În prezent Daniel Barna, profesează într-un spațiu pe care și l-a amenajat acasă. Primul plan pe care îl are pentru viitorul său este să se extindă și să devină unul dintre cei mai buni terapeuți din țară

Daniel Barna este convins că masajul nu este definit doar de atingerea mușchilor în care se află presiunea. Masajul este o formă de meditare prin care corpul se relaxează și prin care poți aduce atenția în prezent, prin conștientizarea atingerilor oferite de terapeut.

„Masajul de relaxare durează cam o oră jumate, la fel și cel terapeutic. Corpul nostru este atât de bine delimitat, încât are niște puncte pe care, dacă le atingi, își eliberează energia stagnată. Aceasta este un început promițător, dar pentru a-l duce la bun sfârșit și pentru a vindeca în totalitate corpul este nevoie ca și sufletul să fie tratat”, declară Danile Barna.

Prin mâinile tânărului de 24 de ani circulă o energie vindecătoare infinită. Acestea, intrând în contact cu corpul omului, curăță și echilibrează, aducând o stare de pace profundă. Pe lângă beneficiile fizice, masajul reprezintă și o curățare energetică.

„Despre tehnica de masaj reiki pot spune că este o terapie prin care lucrez doar la nivel de energie și suflet. În acel moment, eu sunt doar un canal prin care energia trece direct de la sursă, iar pacientul primește exact ce are el nevoie în acel moment. Odată cu primirea energiei, el se relaxează, eliberează emoții negative care au rămas în corp și devine ușor. Reiki este un termen japonez, «rei» are ca și traducere «misterios», «miraculos» și «sacru», fiind energia cerului.

«Ki» se traduce prin «atmosferă», mai exact, energia pământului. Împreună pot fi definite ca energie sacră și miraculoasă a universului, ce susține întreaga viață. Reikiryoho este arta vindecării cu mâinile, prin intermediul canalizării energiei universului. Este o practică dublă, de vindecare și practică spirituală. Menține totul simplu, deoarece simplitatea este cheia către adevăr”, destăinuie tânărul terapeut.

În prezent, tânărul care face minuni profesează într-un spațiu pe care și l-a amenajat acasă. Prețul pentru o ședință este de 150 de lei. Primul plan pe care îl are pentru viitorul său este să se extindă și să devină unul dintre cei mai buni terapeuți din țară.

Comentarii
Adauga un comentariu