Coronavirus

Tanczos Barna, senator UDMR, testat pozitiv cu noul coronavirus! A fost internat

Publicat: 11 iul. 2020

Tanczos Barna, senator UDMR, a fost testat pozitiv cu noul coronavirus! Parlamentarul a dezvăluit, într-o postare pe rețeaua de socializare, că a fost internat cu pneumonie bilaterală și atunci a aflat că virusul SARS-CoV-2 l-a adus în această stare medicală.

„Sunt înconjurat de o echipă super-profesionistă. Mă vindec și totul merge înainte”, a scris parlamentarul, în limba maghiară. El a mai precizat că urmează un tratament și că se simte bine.

Tanczos Barna a fost implicat într-un incident în lună martie. A fost prins de polițiști conducând cu viteză, iar pentru a scăpa, el le-a spus că este bolnav de COVID-19. Ulterior, parlamentarul a susținut însă că de fapt le-a transmis polițiștilor doar că se îndrepta spre testare, nu că ar fi infectat.

Tanczos Barna, senator UDMR, testat pozitiv cu noul coronavirus! Primul a fost Chițac

Senatorul PNL Vergil Chițac a fost primul politician confirmat cu noul coronavirus. Vergil Chițac ar fi contactat virusul după ce a participat la o reuniune internațională la Bruxelles. După ce a revenit din Belgia, senatorul Vergil Chițac nu a intrat în contact cu alte persoane și s-a izolat în locuința personală. A luat această decizie după ce a aflat că un senator francez cu care intrase în contact a fost infectat cu coronavirus. Ludovic Orban lua atunci o decizie în privința senatorilor.

”Toţi senatorii PNL se izolează la domiciliu. Solicităm diagnosticarea rapidă”, anunța Ludovic Orban.

La scurt timp, liberalul Bogdan Huțucă, lider PNL de Constanța, afla că este infectat cu noul coronavirus. El a interacționat cu Vergil Chițac.

În luna martie, premierul Ludovic Orban și mai mulți membri ai Guvernului și membri PNL au fost testați pentru coronavirus și au intrat în izolare, după ce senatorul liberal Vergil Chiţac a fost diagnosticat cu coronavirus.

Miniştrii care au fost testaţi, rezultatul fiind negativ, sunt: Victor Costache, Raluca Turcan, Nicolae Ciucă, Florin Cîţu, Virgil Popescu, Adrian Oros, Marcel Boloş, Marcel Vela, Ionuţ Stroe, Costel Alexe, Bogdan Gheorghiu, Ion Ştefan.

Aceștia au luat contact cu senatorul Vergil Chiţac la reuniunea Biroului Politic Naţional și s-au autoizolat la domiciliu.

Senatul dezbate sâmbătă proiectul privind carantinarea şi izolarea

Plenul Senatului se întruneşte sâmbătă pentru a dezbate proiectul privind carantinarea şi izolarea.

Şedinţa este programată să înceapă la ora 12,00.

Vineri, Comisia juridică a Senatului a discutat, timp de mai multe ore, amendamentele depuse la proiect, însă raportul comisiei nu a fost finalizat, rămânând în discuţie pentru sâmbătă dimineaţă mai multe texte. La şedinţă a participat şi secretarul de stat în MAI Raed Arafat, scrie Agerpres.

Joi seara, Camera Deputaţilor a adoptat proiectul, în calitate de prim for sesizat, acceptând mai multe amendamente convenite şi în urma discuţiei cu secretarul de stat în MAI Raed Arafat. S-au înregistrat 266 voturi pentru, 11 contra şi 8 abţineri.

Proiectul a fost trimis la Senat, care este for decizional.

Adauga un comentariu