Coronavirus

Țăndărei, adevărată bombă epidemiologică. De ce localitatea este un pericol pentru România

Publicat: 03 apr. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Țăndărei adevărată bombă epidemiologică. De ce localitatea este un pericol pentru România

Orașul Țăndărei ar putea deveni a două localitate din România care ar putea să intre în carantină, după Suceava, din cauza infecției de coronavirus! Localitatea din Ialomița este în prezent o adevărată bombă epidemiologică, iar Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat joi solicitarea Direcţiei de Sănătate Publică ca oraşul Ţăndărei să intre în carantină.

Țăndărei, adevărată bombă epidemiologică

Propunerea a fost transmisă către Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a anunţat Prefectura Ialomiţa, care va avea ultimul cuvânt de spus.

Hotărârea a fost luată din cauza numărului mare de cazuri de infectare cu coronavirus din ultima săptămână şi de contacţi ai persoanelor respective aflaţi în izolare.

Biroul de presă al Prefecturii Ialomiţa a mai menţionat că în judeţ au fost confirmate 37 de cazuri de infectare cu coronavirus, 208 persoane se află în carantină, iar 2.429 – în autoizolare şi sunt monitorizate la domiciliu, relatează Agerpres.

Principalul motiv este venirea în țară a sute de persoane, în ultimele săptămâni, chiar din zonele roșii din Italia, Spania, Franța sau Germania! Focarul a izbucnit în comunitatea de romi din Țăndărei. Mulți dintre cei care s-au întors din străinătate au ignorat izolarea și au transmis virusul cu repeziciune în interiorul comunității, relatează Recorder.ro.

Cea mai tănără victimă a coronavirusului provine din Țăndăreni și avea 39 de ani

La Țăndărei s-a înregistrat cea mai tânără victimă de până acum pe teritoriul țării. Victimă a coronavirusului a căzut un bărbat perfect sănătos, în vârstă de 39 de ani. Acesta a murit pe data de 26 martie, iar analizele care au confirmat faptul că suferea de coronavirus au venit după două zile de deces.

Suspect este faptul că au murit alte două persoane, în vârstă de 60 și 77 de ani, care nu au călătorit în afara țării și nici nu au intrat în contact cu niciun caz confirmat de coronavirus, după cum a precizat Grupul pentru Comunicare Strategică. Între timp, în România au murit alți 13 oameni, bilanțul negru ajungând la 114 persoane răpuse de coronavirus, potrivit Antena 3.

Adauga un comentariu