National

Târgul de Crăciun de la Sibiu de anul acesta a fost anulat

Publicat: 03 nov. 2020
Târg de Crăciun Sibiu
Târg de Crăciun Sibiu

Târgul de Crăciun de la Sibiu, din acest an, nu se va mai organiza. Asociaţia Events For Tourism a anunţat că suspendă organizarea Târgului de Crăciun din acest an .

„Ştim că vă aşteptaţi ca dintr-o zi într-alta să ne vedeţi instalând căsuţele în centrul oraşului, însă am luat decizia să suspendăm organizarea Târgului de Crăciun. Evoluţia pandemiei este îngrijorătoare, şi orice risc, cât de mic, trebuie eliminat. Ne-am fi dorit să organizăm evenimentul, să încercăm să salvăm ce se poate măcar din Crăciun în acest an ciudat, iar potrivit reglementărilor în vigoare puteam organiza evenimentul.

Ne-am decis, însă, să eliminăm orice fel de risc, oricât de mic ar fi, în speranţa că ne putem aduce contribuţia la încetinirea creşterii numărului de cazuri de persoane infectate cu coronavirus, ceva ce ar trebui să facem cu toţii, în această perioadă. Noi suntem pregătiţi să organizăm evenimentul, în cazul în care situaţia se va îmbunătăţi vom regândi această decizie, până atunci, aveţi grijă de voi”, au transmis organizatorii pe Facebook.

Să vină Crăciunul! Cu o rată de infectare de peste 3, Craiova își împodobeşte străzile

Să vină Crăciunul, par să transmită autorităţile locale din Craiova. Oficialităţile reşedinţei de judeţ au luat o decizie destul de bizară în contextul în care pandemia de COVID-19 a creat o gaură bugetară destul de consistenţă.

Craiova se pregăteşte de Crăciun iar acest lucru se vede din decizia autorităţilor de a monta o mare parte din decoraţiunile luminoase dedicate sărbătoririi Crăciunului şi a Anului Nou

Decoraţiuni de Crăciun în municipiul Craiova

În timp ce alte localităţi din România se confrunta cu mari crize economice declanşate de criza sanitară de COVID-19, în Craiova autorităţile par să nu aibă grijă risipei banului public. Cu o rată de infectare care creşte simţitor de la o zi la alta, decoraţiunile de Crăciun îşi fac simţită prezenţa în municipiu.

În altă ordine de idei, autorităţile par să încurajeze organizarea evenimentelor publice dar şi cheltuirea banului public. Capitala Olteniei a furat startul pregătirilor pentru Crăciun. Dacă în multe oraşe europene dar şi în multe cazuri din oraşele din România, decoraţiunile se montează la sfârşitul lunii noiembrie, situaţia din Craiova poate deveni una unică, cel puţin la nivel naţional.

Străzile din oraş au început să fie pregătite cât mai mult pentru Crăciun, iar autorităţile locale au declarat că au luat această decizie pentru că oamenii să se bucure de spiritul sărbătorii, mai ales în condiţiile actuale.

Lucrurile sunt departe de a fi de sărbătoare la Craiova, care se află printre oraşele cu rata de infectare cu Covid-19 de 3 la mia de locuitori, tendinţa fiind de creştere.

Totuşi, faţă de anii anteriori, edilii au decis ca în centrul oraşului să nu mai spectacole de Crăciun şi de Revelion. Totodată, nu vor mai fi amplasate căsuţele tradiţionale, tocmai pentru a se evita aglomeraţia specifică şi a nu compromite măsurile de combatere a pandemiei.

Imagini cu o stradă din Craiova, virale pe reţelele de socializare

În colţul opus al cheltuielii pe banul public se afla imaginea unei străzi care a ajuns virala pe reţelele de socializare. Concret, o stradă aflată sub incidenţa a doua localităţi, Craiova şi Cârcea a fost asfaltata doar pe jumătate. Explicaţia este una simplă, potrivit autorităţilor comunei Cârcea. Jumătate de stradă aparţine de Cârcea, cealaltă de Craiova. În acest context, primarul comunei nu a putut interveni pe jumătatea de drum a reşedinţei de judeţ, iar în speţă a asfaltat doar pe jumătate.

Nu ştim cât au cheltuit autorităţile locale pentru imbodobirea întregului municipiu dar, probabil, suma le-ar fi fost de ajuns pentru a asfaltată jumătatea de stradă rămasă restantă.

 

Adauga un comentariu