National

Ţările din Europa în care românii au restricţii de călătorie! Mai multe state europene nu mai primesc turiști din România

Publicat: 07 iul. 2020
Ţările din Europa în care românii au restricţii de călătorie
Ţările din Europa în care românii au restricţii de călătorie

A fost publicată o listă cu ţările din Europa în care românii au restricţii de călătorie. Conform ultimelor date, este vorba despre 10 ţări care nu mai primesc romani între graniţele lor. Aceste restricţii sunt luate în contextul în care România se confruntă cu o creştere a numărului de persoane infectate zilnic cu coronavirus.

Ţările din Europa în care românii au restricţii de călătorie

Conform noii liste publicate de către autorităţile romane, mai multe ţări din Europa au luat decizia de a nu mai primi cetăţeni romani între graniţele lor. Totuşi, în unele ţări este obligatoriu intrarea în carantină a cetăţenilor din România. Pe locul 4 în Europa la numărul de persoane zilnice infectate, România a primit încă o lovitură dura de la mai multe ţări din spaţiul comunitar european. România ocupa locul 4 în Europa la numărul de cazuri de infectări, după Suedia, Luxemburg, Portugalia şi Bulgaria.

Conform informărilor, sunt trei ţări din Europa care nu lasa cetăţenii romani să intre în ţările lor. Vorbim despre Norvegia, Finlanda şi Malta. În altă ordine de idei, alte şase ţări permit accesul persoanelor din România, cu condiţia ca acestea să stea în izolare sau carantina timp de 14 zile. Vorbim de tari precum: Estonia, Lituania, Letonia, Irlanda, Slovenia, Slovacia. Totuşi, Danemarca înregistrează o situaţie mai deosebită, pentru că, dacă vor să intre în ţară, romanii trebuie să dovada unei rezervări de cel puţin şase zile de cazare.

În altă ordine de idei, luni, 6 iulie 2020, Marea Britanie a exclus România de pe lista ţărilor cu risc redus. În acest sens, este bine de ştiut faptul că persoanele care vor să plece către Marea Britanie, sau Irlanda de Nord, sunt obligaţi să stea 14 zile în izolare.

Ce se intamplă cu cetăţenii români veniţi din alte state

Momentan, în România, datorită deciziei luate de CCR, românii care intră în ţară nu mai sunt obligaţi să stea în carantină. Conform autorităţilor, s-a renunţat la izolarea la domiciliu a persoanelor care se aflau în diverse stadii de izolare. În acest sens, vămile din România se confruntă cu o creştere a fluxului de persoane care ajung în ţară.

Guvernul PNL a acuzat de rea credinţă CCR-ul şi au pregătit ieri, 6 iulie, un proiect de lege în acest sens. Momentan nu se ştie dacă Parlamentul majoritar PSD va vota proiectul de lege.

CCR a decis că este ilegal ca izolarea şi carantina să fie impusă de Guvern. CCR este de părere faptul că s-a încălcat grav libertăţile şi drepturile romanilor pentru că, într-o democraţie, doar Parlamentul are dreptul de a îngrădi anumite libertăţi.

Câte cazuri de coronairus s-au înregistrat în ultimele 24 de ore în România

Conform ultimei statistici emisă de Grupul de Comunicare Strategică, în România, până pe data 7 iulie 2020, au fost înregistrate 29.223 de cazuri. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 250 de noi cazuri de îmbolnăvire, cu o mică scădere faţă de duminică 5 iulie când au fost înregistrate 391 de noi cazuri de îmbolnăvire. La nivel mondial, pana pe data de 7 iulie 2020, au existat 11,6 milioane de cazuri confirmate, 6,27 milioane de persoane s-au vindecat si 537,000 de decese.

Adauga un comentariu