Calatorii

Ţările în care romanii pot călători fără declaraţie pe propria răspundere sau test COVID-19

Publicat: 04 aug. 2020
Ţările în care romanii pot călători fără declaraţie pe propria răspundere
Ţările în care romanii pot călători fără declaraţie pe propria răspundere

Ţările în care romanii pot călători fără declaraţie. Românii care se pregătesc de vacanţă pot călători în câteva ţări fără declaraţie pe propria răspundere. Printre cele mai cunoscute destinaţii din Europa pentru care nu se cere declaraţie sau test COVID-19 se număra Turcia şi Bulgaria.

Motiv de bucurie pentru cei care au planificată o vacanţă în Europa. Dacă până acum mai multe ţări cereau declaraţia pe prpria răspundere la intrarea în ţară, între timp mai multe state în care romanii îşi fac concediile an de an au renunţat la obligativitatea prezentării acestui document. Cele mai cunoscute state din Europa pentru care nu se cere declaraţie sau test COVID-19 sunt Turcia şi Bulgaria. Chiar dacă statul austriac a anunţat că reia zborurile directe cu ţara noastră, romanii trebuie să ştie că sunt primiţi în Austria doar cu un test negativ de COVID-19.

Ţările în care romanii pot călători fără declaraţie

Turiştii romani care se pregătesc de vacanţă pot merge şi la Viena. La finalul săptămânii trecute, Austria a anunţat că reia zborurile directe cu România, însă călătorii sunt primiţi doar cu un test negativ de Covid-19. Mai exact autorităţile austriece au specificat că romanii trebuie să aibă test PCR pentru Covid-19 nu mai vechi de trei zile. În caz că nu îl au, vor sta în carantină 10 zile, iar după asta trebuie să facă un test în Austria.

Dacă vorbim de state din apropierea ţării noastre, lucrurile se schimbă. În Turcia ajungeţi mai uşor, fără declaraţie pe proprie răspundere, fără test Covid. Acesta ar putea să vi se facă gratuit pe aeroporturile din Turcia dacă aveţi simptome clare.

Nici în Bulgaria nu aveţi nevoie de declaraţie şi nici de test Covid-19 dacă vreţi să mergeţi.

Situaţia se schimbă în celelalte state europene

Chiar dacă Austria a anunţat că primeşte turiştii din România, Danemarca a închis ţară pentru românii care vor să meargă acolo în scop turistic. Puteţi intra în Danemarca numai cu un motiv întemeiat, business, studii, sănătate, fără test COVID şi veţi fi plasat în carantină 14 zile.

Românii care merg în Belgia sunt obligaţi să completeze înainte de deplasare un formular online.

Puteţi merge în Grecia doar dacă aveţi un test PCR pentru Covid-19 nu mai vechi de trei zile. Atenţie, s-ar putea să fiţi selectat pentru un test aleatoriu pe aeroporturile din Grecia. Nu uitaţi să completaţi şi formularul online înainte de zbor.

În Italia veţi sta în Carantină 14 zile. Tot în carantină veţi sta în următoarele state: Slovenia, Ucraina, Letonia, Olanda, Muntenegru, Ungaria, Estonia, Finlanda, Irlanda, Marea Britanie.

Deocamdată ne este interzis să intrăm în Cipru, Islanda, Republica Moldova, Lituania.

Lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat pentru care se impune carantina în România

Lista ţărilor/zonelor cu risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsură carantinei pentru persoanele care sosesc în România din acestea a fost actualizata şi publicată pe site-ul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Aceasta a intrat în vigoare de luni şi cuprinde 41 de state, faţă de cea anterioară, pe care figurau 44 de astfel de ″zone galbene″⁣.

În lista actualizata nu se mai regăsesc state precum Mexic, Rusia, Serbia sau Azerbaidjan.

Potrivit INSP, aceste tari pentru care se impune carantina pentru 14 zile sunt: Africa de Sud,
Arabia Saudită, Argentina, Armenia, Bahamas, Bahrain, Bolivia, Bosnia şi Herţegovina, Brazilia, Capul Verde, Chile, Columbia, Costa Râca, El Salvador, Eswatini, Guineea Ecuatorială, Honduras, Insulele Turks şi Caicos, Insulele Virgine ale Statelor Unite, Irak, Israel, Kazahstan, Kargazstan, Kosovo, Kuweit, Luxemburg, Macedonia de Nord, Maldive, Moldova, Muntenegru, Oman, Palestina, Panama, Peru, Puerto Rico, Qatar, Republica Dominicana, Singapore, Sunt Maarten, Statele Unite ale Americii, Surinam.

Adauga un comentariu