National

Care sunt țările pe care România le consideră din ”zona galbenă”! Vezi lista actualizată

Publicat: 02 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Care sunt țările pe care România le consideră din zona galbenă Vezi lista actualizată
Care sunt țările pe care România le consideră din ”zona galbenă”! Vezi lista actualizată

Care sunt țările pe care România le consideră din ”zona galbenă”! Vezi lista actualizată.

Institutul Național pentru Sănătate Publică a adus la cunoștința oamenilor lista actualizată a țărilor pe care România le consideră din ”zona galbenă”. Persoanele care doresc să vină din aceste țări, vor fi nevoite să stea în carantină 14 zile la ajungerea în România. Această regulă va intra în vigoare luni, 3 august.

Serbia și Rusia, excluse de pe listă

Țările care rămân în continuare pe această listă sunt Republica Moldova, Statele Unite ale Americii și Israelul. Totodată, nici Muntenegru, Macedonia de Nord și Bosnia-Herțegovina nu au fost excluse din această listă.

Cu toate acestea, măsura nu mai este valabilă pentru persoanele care sosesc din Serbia și Rusia, două dintre țările care au ieșit din noua listă a „zonei galbene”.

Luni, 3 august, această măsură va intra în vigoare. Astfel că, sunt mai puține state (41) decât în cea valabilă până acum, care avea 44 de state.

Criteriul care se ia considerare pentru întocmirea acestei liste are în vedere rata cumulată de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile, raportată la 100.000 de locuitor, care trebuie să fie mai mare decât cea înregistrată în România în perioada similară.

De amintit este faptul că această listă se actualizează în fiecare zi de luni, de către Institutul National de Sănătate Publică și este aprobată de Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

Care sunt țările pe care România le consideră din ”zona galbenă”! Vezi lista actualizată (carantină 14 zile)

Africa de Sud
Arabia Saudita
Argentina
Armenia
Bahamas
Bahrain
Bolivia
Bosnia si Herțegovina
Brazilia
Capul Verde
Chile
Columbia
Costa Rica
El Salvador
Eswatini
Guineea Ecuatoriala
Honduras
Insulele Turks si Caicos
Insulele Virgine ale Statelor Unite
Irak
Israel
Kazahstan
Kîrgîzstan
Kosovo
Kuweit
Luxemburg
Macedonia de Nord
Maldive
Moldova
Muntenegru
Oman
Palestina
Panama
Peru
Puerto Rico
Qatar
Republica Dominicana
Singapore
Sint Maarten
Statele Unite ale Americii
Surinam
Restul statelor, care nu apar pe „lista galbenă” întocmită de România, se consideră că sunt în „zona verde” și, așadar, nu sunt niciun fel de restricții la intrarea în România pentru cetățenii care vin din aceste țări.

Situația din România privind COVID-19

Până astăzi, 2 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 53.186 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

27.592 de pacienți au fost declarați vindecați și 4.777 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.075 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Adauga un comentariu