Prima pagină » Culinar » Tartă cu lămâie și lapte condensat. Un desert care te va cuceri imediat

Tartă cu lămâie și lapte condensat. Un desert care te va cuceri imediat

16 feb. 2024, 09:31,
în Culinar

Dacă vrem să pregătim un desert pufos și aromat, ideală este o tartă cu lămâie și lapte condensat. Aceasta se face rapid, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație. Tarta cu lămâie și lapte condensat este delicioasă și merge servită la orice masă și la orice ocazie. Iată rețeta cu care vei obține un desert care te va cuceri imediat.

Tartă cu lămâie și lapte condensat

Când vine vorba de desert, rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după gust și preferințe. Pe placul multora dintre noi este delicioasa tartă cu lămâie și lapte condensat. Aceasta este ideală de servit la orice masă alături de alte deserturi rafinate.

Tarta cu lămâie și lapte condensat se face rapid, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație. Acest desert merge servit și dimineața alături de o cafea aromată. Rețeta este simplă, la îndemâna oricui. Dacă ținem cont de câteva trucuri, la final vom obține un desert savuros.

La fel de bine, putem face și un chec pufos cu mere și scorțișoară. Pentru deliciosul chec cu mere și scorțișoară vom avea nevoie de 3 ouă, 150 g de iaurt, 2 banane, 3 mere, 150 g de făină, 10 g de praf de copt, 20 g de cacao, 25 g de sirop de arțar, 50 ml de lapte, 1 linguriță de scorțișoară și un pic de ulei de cocos.

Acesta le va aminti celor dragi de vremea copilăriei. Pentru iubitorii de deserturi aromate, pufoase și cu un aspect deosebit, putem face și o prăjitură cu iaurt și ouă. Prăjitura cu iaurt și ouă este aromată, pufoasă și gustoasă, fiind pe placul multora dintre noi. Acest desert este ideal de servit la mesele festive și nu numai. Rețetele de prăjituri cu iaurt sunt diverse și pot fi adaptate după preferințele fiecăruia dintre noi. Prăjiturile de casă sunt incredibil de gustoase și le amintesc celor de la masă de vremea copilăriei și de rețetele bunicii. Prăjitura cu iaurt și ouă are o textură pufoasă, este rafinată, delicioasă și poate fi ornată în diferite moduri pentru a avea un aspect spectaculos. Tarta cu lămâie și lapte condensat este savuroasă și apreciată de toți cei de la masă.

Rețeta unui desert irezistibil

Pentru tarta cu lămâie și lapte condensat vom avea nevoie de 180 g de biscuiți simpli, 80 g de unt, 2 lămâi, esență de vanilie, 200 g de lapte condensat și 200 g de smântână pentru frișcă.

Mai întâi se zdrobesc biscuiții apoi se pune untul la topit. După aceea se amestecă untul cu biscuiții pentru a se obține un amestec lipicios și umed. Într-o formă rotundă se toarnă amestecul de unt cu biscuiți și se uniformizează.

Într-un bol se bate smântâna pentru frișcă apoi se adaugă esența de vanilie și laptele condensat apoi zeama de la cele două lămâi și un pic de coajă rasă. Se amestecă totul foarte bine apoi se adaugă crema peste blatul de biscuiți. Tarta cu lămâie și lapte condensat se dă la rece timp de 3 ore apoi se scoate din frigider, se ornează cu felii de lămâie și cu frișcă.

Tarta cu lămâie și lapte condensat este pufoasă, aromată și ideală de servit la orice ocazie. Rețeta este simplă și la îndemâna oricui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *