Culinar

Tarte cu mere feliate – 2 rețete cu care sigur vei avea succes

Publicat: 05 nov. 2020
tarta cu mere feliate la caserola
Prăjitura cu mere se prepară în maximum 60 de minute

Pentru zilele reci de toamnă, ce zici de două tarte cu mere feliate? Se fac uşor. În numai 60 de minute poţi pune un desert delicios pe masă. Ingredientele, cu siguranţă, deja le ai în casă. Cât despre mirosul îmbietor din bucătărie, ei bine, este tare pofticios.

Foloseşte mere mai dulci. Dacă nu găseşti la magazin sau în supermarket, pune atunci puţin zahăr în plus. Cu siguranţă, aceste reţete de tarte cu mere feliate vor ieşi delicioase.

Prăjitură cu mere feliate

Folosește-ți imaginația când vine vorba de servire. Poți amesteca niște zahăr cu scorțișoară sau poți pune alături o cupă de înghețată.

Ingrediente:

  • 3 ouă
  • 160 gr făină
  • 120 gr zahăr
  • 1 plic praf de copt
  • 2-3 mere
  • 120 gr unt

Mod de preparare:

Mai întâi curăță merele şi scoate cotoarele din ele. Apoi feliază-le subţire. Unge cu puţin unt o tavă de copt. Pune în ea feliile de mere. După aceea bate ouăle cu zahăr. În momentul în care s-au omogenizat, adaugă şi restul ingredientelor. Toarnă aluatul gros peste mere şi nivelează folosind o spatulă din silicon. Bagă tava în cuptorul încins la 180 de grade Celsius, pentru aproximativ 25 de minute sau până când trece testul cu scobitoarea. Poţi servi prăjitura cu mere feliate cu puţin zahăr, în care ai adăugat scorţişoară.

Prăjitura cu măr şi brânză de vaci

Lista de ingrediente nu este lungă. Aşadar, nu ai nici un obstacol în a o prepara cât mai repede.

Ingrediente:

  • 300 gr brânză de vaci
  • circa 120-140 gr făină
  • 1 plic praf de copt
  • 1-2 mere medii
  • 3 ouă
  • 4-5 linguri de zahăr
  • puţină esență de vanilie, după gust
  • puţină sare

Mod de preparare:

Amestecă brânză cu zahărul, esenţa de vanilie, sarea şi brânza. Omogenizează folosind o spatulă. Pune apoi făina amestecată în prealabil cu praful de copt. Frământă bine aluatul şi lasă-l deoparte.
Spală merele şi feliază-le. Unge o tigaie cu puţin ulei, apoi pune aluatul în ea. Agită uşor tava, ca să se aşeze. La final adaugă feliile de măr. Adânceşte-le uşor în aluat.
Acoperă tigaia cu un capac şi pune-o la foc mic, pe aragaz. După 15 minute pune o farfurie peste tigaie, răstoarnă uşor prăjitura şi transfer-o înapoi în tigaie. Astfel se va găti pe ambele părţi. Acoperă iarăşi tigaia cu capacul. Prăjitura e gata cam în aproximativ 7 minute.

De asemenea, ai la dispoziție și niște melcișori cu brânză și stafide ori o prăjitură cu biscuiți și budincă.





Adauga un comentariu