Local

Tatăl în spatele gratiilor, fiul în arest la domiciliu. Totul după sechestrarea prostituatelor într-un apartament din Păcurari

Publicat: 02 dec. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Tatăl în spatele gratiilor fiul în arest la domiciliu. Totul după sechestrarea prostituatelor într-un apartament din Păcurari
Cei patru bărbați acuzați de viol și lipsire de libertate, însoțiți de mascați la Judecătoria Iași

Individul care a sechestrat două prostituate alături de fiul său și doi prieteni va rămâne în spatele gratiilor. Suspecții le-au cerut judecătorilor să schimbe măsurile luate de prima instanță în cazul lor. Totuși, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au respins contestațiile formulate de suspecți și de procurori.

Suspecții le-au cerut judecătorilor să schimbe măsurile luate de prima instanță în cazul lor. Totuși, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au respins contestațiile formulate de suspecți și de procurori.

„Instanța respinge, ca fiind nefondate, contestațiile formulate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași (doar în ceea ce îl privește pe inculpatul minor Mihai C.) și de inculpații Mihai C. și Florin Frunză și Vlad Florentin Dumitrescu împotriva încheierii penale a Judecătoriei Iași, încheiere pe care o menține. Definitivă”, au menționat judecătorii din cadrul Tribunalului Iași.

Inițial, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au admis în parte propunerea formulată de procurori pe numele suspecților. Astfel, în cazul minorului, instanța a decis arestul la domiciliu. În schimb, adulții au fost arestați preventiv pentru 30 de zile.

Cum au acționat polițiștii

Polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale (BIC) împreună cu mascații de la Serviciul de Acțiuni Speciale i-au ridicat pe cei patru indivizi implicați în sechestrarea celor două prostituate. În urmă cu aproape trei săptămâni, un bărbat în vârstă de 41 de ani pe nume Mihai C. s-a gândit să-i facă o surpriză fiului său Alexandru C. în vârstă de 15 ani și a invitat acasă două prostituate. Povestea începe luni seara, pe când bărbatul era în apartament cu fiul său și doi prieteni.

Cei patru și-au pus în gând să se distreze și au căutat atent pe Publi24 cele mai frumoase escorte. Au contactat-o pe una dintre acestea și i-au cerut să vină la o adresă din Păcurari împreună cu o prietenă de-a sa. Cele două fete au ajuns la locul indicat și s-au înțeles cu bărbații să întrețină relații sexuale timp de două ore. La un moment dat lucrurile au degenerat, iar fetele nu au mai fost lăsate să plece.

De precizat este faptul că cele două tinere de loc din Galați veniseră la Iași cu o altă tânără și au închiriat un apartament în centru pentru a se prostitua. Văzând că timpul trece, iar cele două tinere nu mai ajung la apartamentul din centru, prietena lor a sunat la Galați, la sora uneia dintre ele. Cea din urmă a sunat la poliție și a cerut ajutor. Imediat oamenii legii au început verificările și au luat legătura cu tânăra care rămăsese în apartamentul din zona centrală. Aceasta le-a spus polițiștilor că au venit din Galați să-și vândă trupul pe bani, la Iași. Ea le-a mai spus oamenilor legii că cele două prietene ale sale nu răspund la telefon.

Polițiștii au aflat povestea și au intervenit în forță

Polițiștii au intervenit în forță.

„Polițiștii Biroului de Investigații Criminale Iași efectuează cercetări într-un dosar penal, întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal și viol. Doi bărbati și un tânăr, toți din municipiul Iași, bănuiți de comiterea faptelor, au fost conduși la cercetări. În noaptea de 9 noiembrie a.c., în jurul orei 23:00, polițiștii au fost sesizați prin apel unic de urgență 112 de către o persoană din județul Galați, despre faptul că sora sa, care se afla pe raza municipiului Iași cu două prietene, nu mai răspunde la telefon.

Polițiștii au demarat cu operativitate verificările și investigațiile, stabilind că în aceeași seară două dintre cele trei tinere, după ce ar fi dat anunț la mica publicitate privind oferirea de servicii sexuale, ar fi fost contactate de un bărbat, pentru a merge la o locație, de pe raza municipiului Iași. Ulterior, acestea nu au mai răspuns la apeluri”, au precizat reprezentanții IPJ Iași.

Ulterior a fost depistat și cel de-al patrulea bărbat implicat în poveste.

Bărbații și prostituatele au ajuns la audieri

În timp ce ea era audiată de polițiști, a primit un mesaj de la una dintre fetele care se aflau în apartamentul din Păcurari. În mesaj aceasta a precizat zona în care se află, fără a oferi prea multe detalii. De asemenea, tânăra a rugat-o să nu o sune, probabil de frică. Polițiștii au împânzit zona și au bătut din ușă în ușă până a ajuns la apartamentul în care se aflau fetele. Când au bătut la ușa respectivă, una dintre fete a strigat „Ajutor”.

„Una dintre tinere, în timp ce s-ar fi aflat în imobilul de pe raza municipiului Iași, ar fi reușit să trimită un sms prietenei sale, prin care o informa că este într-un apartament, la ultimul etaj al unui bloc, în apropierea unui magazin, fără să cunoască cu exactitate adresa. Imediat, polițiștii au trecut la verificarea zonei indicate, identificând apartamentul în care se aflau fetele. Inițial, bărbații au refuzat să le deschidă ușa polițiștilor, dar când li s-a comunicat că se va folosi forța pentru pătrundere, s-au conformat solicitării. Cele două tinere erau speriate, dar au fost liniștite de polițiști care le-au transmis că sunt în siguranță. În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 26 noiembrie a.c., bărbatul cercetat pentru viol și cei trei bărbați cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de lipsire de libertate și viol au fost reținuți de polițiști pentru 24 de ore”, au mai precizat polițiștii.

Adauga un comentariu