Actualitate

Tatuaje de mafioți și gangsteri. Cum se tatuează interlopii

Publicat: 14 aug. 2020
Tatuaje de mafioți și gangsteri
Tatuajele mafioților și gangsterilor sunt modul cel mai simplu de a transmite un mesaj

Tatuaje de mafioți și gangsteri. Percepția generală a societății este că un membru al unei bande mafiote este identificat prin tatuajele sale. Aceasta este practic marca apartenenței la respectiva organizație criminală. Respectivele „desene” de pe piele reprezintă totodată și un semnal de alarmă pentru cei din jur. Ele transmit faptul că ar trebui să stai la distanță de acel individ.

Dintotdeauna, cele mai multe tatuaje au fost percepute drept simbol al violenţei şi al pericolului. De obicei, tatuajul este asociat de foarte mulți cu criminalitatea. Ele au un rol special în rândul infractorilor – exprimă apartenența la un grup sau dezvăluie „personalitatea” cuiva. Conform părerii unanime a societății, un membru al unei bande mafiote este identificat prin tatuaje. Acest stigmat reprezintă de fapt apartenența la acea organizație infracțională. Totodată, tatuajele membrului unei bande reprezintă un semnal de avertizare pentru cei din jur. Adică, ar fi bine să stai la distanță de respectivul și să-ți păzești spatele.

Mai presus decât niște desene pe piele, pentru unii tatuajele reprezintă un mod de a-și afirma personalitatea. Însă în anumite cazuri, tatuajele sunt modul cel mai simplu de a transmite un mesaj. Iar atunci când ne referim la tatuajele de mafioți și gangsteri, mesajul este unul amenințător. Așadar, le putem considera o carte de vizită, astfel că ar fi bine să știm ce reprezintă. Și aceasta fie pentru a-ți da seama cu cine ai de a face, fie să nu îți tatuezi ceva greșit pe corp.

În închisoare, tatuajele au o semnificație mult mai puternică. Ele pot deveni o parte importantă din „uniforma” de pușcăriaș. Pe lângă faptul că pot transmite infracțiunea pentru care ai fost închis, ele sunt și un instrument de comunicare cu cei din jur.

Tatuaje de mafioți și gangsteri

Se știe că toate clanurile internaționale au tatuate anumite simboluri care le reprezintă. De exemplu, mafioții ruși au un sistem complex de simboluri pe care și le desenează pe corp. Iar toate acestea reprezintă informații despre cel care le poartă. De asemenea, nu doar simbolul în sine are semnificație, ci și locul unde este plasat. Astfel, trandafirul pe piept este tatuajul de inițiere în Mafia Rusească.

Extrem de impresionante sunt și tatuajele membrilor Yakuza, care poartă veritabile costume de desene. Aceste tatuaje tradiționale sunt cunoscute drept Irezumi în japoneză. Marimea lor și natura elaborată arata nu doar apartenența celui care le are, ci și capacitatea de a rezista la durere. Aproape de Japonia se regăsește Triada, care este numele vestic dat unei societăți secrete din China. Acest nume provine din importanța pe care membrii grupării o acordă triunghiurilor. Ele reprezintă armonia dintre Pământ, Cer și Om. Membrii Triadei au tatuaje elaborate, care acoperă mare parte din corp. În cazul lor sunt caracteristice caractere chinezești și creaturi mitice (dragoni ori păsări phoenix).

Englezii sunt la originea unui acronim preluat de întreaga lume, inclusiv de suporterii cluburilor de fotbal. Acesta este A.C.A.B. și este tatuat pe degete. Înseamnă All Cops Are Bastards (toți polițiștii sunt nenorociți) și este preferat de infractorii și huliganii britanici.

Ce înseamnă tatuajul „lacrimă”

Un tatuaj foarte des întâlnit printre mafioți și gangsteri este cel în formă de lacrimă. Semnificația acestor tatuaje se schimba în funcție de locație. Cel mai adesea, însă, tatuajul lacrimă semnifică o crimă comisă, cel mai probabil, în numele bandei. Și totuși, acest tip de tatuaj este des întâlnit la rapperi care au avut probleme cu legea, însă nu au comis vreo crimă. Totodată un astfel de tatuaj are și celebrul Jeremy Meeks, fost pușcăriaș, azi fotomodel, fiind considerat cel mai sexy „infractor”. Multă lume consideră că lacrima poate avea și alte semnificații. Fie o sentință grea de ispășit în spatele gratiilor ori că respectivului deținut i-a fost ucis un prieten și caută răzbunare.

Ce simbol are tatuajul „23” la gangsteri

Tatuajul „23” face trimitere la cea de-a 23-a literă a alfabetului, și anume „W”. Este întâlnit la adepții supremației albilor sau la ultra-rasiștii skinheads. Tatuajul 23 mai apare și în combinație cu 14 (14/23), un simbol numeric asociat cu Frăția de Sud, cea mai mare bandă a supremației albilor din închisorile din Alabama. 14 este o referire la sloganul „14 Cuvinte” al supremației albilor, iar 23 se referă la lista celor „23 de precepte” ale membrilor.

Așadar, toate aceste tatuaje de mafioți și gangsteri au o semnificație puternică și bine definită. Însă la fel de adevărat că mulți își fac astfel de tatuaje din teribilism, fără a avea vreo apartenență la o bandă infracțională.

Adauga un comentariu