Există o taxă obligatorie pentru toți proprietarii de locuințe din România! Este vorba despre asigurarea obligatorie pentru locuință. Mulți români nu își asigură locuința și își asumă eventualele daune. Autoritățile îi încurajează pe proprietarii de case sau apartamente să plătească taxa pentru asigurarea imobilului. Iată ce sumă trebuie să achite cetățenii.
Taxa obligatorie pentru toți proprietarii de locuințe din România!
Asigurarea obligatorie pentru locuință este importantă pentru a ne proteja în caz de dezastre naturale și nu numai. Cu toate acestea, puțini români țin cont de acest aspect și nu își asigură casa sau apartamentul.
De exemplu, în cazul unei calamități naturale, asigurarea obligatorie oferă protecție financiară pentru proprietari și ajută la procesul de reconstruire a locuinței. Comunitățile locale și autoritățile ar putea gestiona mai eficient situația dacă o parte din costuri ar fi acoperite de polițele de asigurare.
În timp ce Bucureștiul și Brașovul se situează pe locuri fruntașe în ceea ce privește numărul de polițe de asigurare obligatorie încheiate, în alte județe din țară nivelul asigurărilor obligatorii este extrem de scăzut.
Una dintre provocările majore în creșterea numărului de asigurări obligatorii este legată nu doar de conștientizarea populației, ci și de accesibilitatea acestor servicii pentru persoanele cu venituri reduse. Pentru a-și asigura locuința românii trebuie să scoată din buzunare între 100 și 150 lei pe an. Prețul diferă în funcție de tipul de locuință.
Câți români își asigură locuința
Românii sunt reticenți când vine vorba de asigurarea locuinței. Conform statisticilor publicate recent de Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România (UNSAR), doar 17% dintre locuințele de pe teritoriul României beneficiază de protecție prin asigurare facultativă. Această statistică arată că, în mod alarmant, 4 din 5 locuințe sunt vulnerabile în fața evenimentelor neașteptate, precum incendii, explozii sau alte dezastre naturale.
Comparativ cu alte țări europene, unde mai mult de 3 din 5 locuințe sunt asigurate împotriva dezastrelor naturale, România se confruntă cu o realitate îngrijorătoare. Mulți români consideră asigurarea locuinței ca fiind o cheltuială inutilă și nu ca o investiție pentru siguranța imobilului și a celor care locuiesc acolo.
Asigurările de casă sunt de două tipuri și anume pentru locuință tip A și locuință tip B. Locuința de Tip A se referă la o construcție cu structură de rezistență din beton armat, metal ori lemn sau cu pereți exteriori din piatră, cărămidă arsă, lemn ori din orice alte materiale rezultate în urma unui tratament termic și/sau chimic. Termenul de locuință de Tip B se referă la o construcție cu pereți exteriori din cărămidă nearsă sau din orice alte materiale nesupuse unui tratament termic și/sau chimic.
La o poliță obligatorie pentru o locuință de Tip A, adică de 10 euro pe an, în caz de calamități naturale, mai exact inundații, cutremure și alunecări de teren, asiguratorul va plăti daune în limita maximă a 10.000 de euro. Pentru anul 2024, Prețul unei polițe pentru locuințele din materiale rezistente crește de la 100 la 130 de lei pe an. În cazul asigurărilor de locuințe de Tip B, adică la o primă anuală de 20 de euro, asiguratorul va despăgubi asiguratul în limita a 20.000 de euro.
Ceert este că românii sunt obligați să își asigure locuința, fie că este vorba de o casă sau de un apartament. Prețul variază între 100 și 200 de lei, în funcție de județ și de tipul de locuință.
MUE UE !, dacă conform constituției i se garantează dreptul la proprietatea lui tot așa are dreptul pe riscul lui să decidă cum o gestionează !, nu să îi obligați voi să dea bsni la mafioți privați !
sa suga pla .
este obligatoriu sa le dam mwe