Local

Taximetristul din Iași acuzat că a răpit și violat o clientă, arestat preventiv pentru 26 de zile – EXCLUSIV

Publicat: 17 nov. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Taximetristul din Iași acuzat că a răpit și violat o clientă arestat preventiv pentru 26 de zile - EXCLUSIV
Magistrații Tribunalului Iași au admis contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi în cazul lui Constantin Meiu

Constantin Meiu, în vârstă de 65 de ani, a fost arestat preventiv astăzi, 17 noiembrie 2021, pentru o perioadă de 26 de zile de magistrații Tribunalului Iași. Inițial, Judecătoria Iași a dispus arestul la domiciliu în cazul taximetristului acuzat că a răpit și violat o clientă.

„Admite contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi împotriva încheierii penale nr. 307 MP din 13.11.2021, pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Iaşi în dosarul nr. 28861/245/2021, încheiere pe care o desfiinţează integral. Rejudecând: În baza art. 226 alin. 1 Cod procedură penală, admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi în dosarul nr. 13833/P/2021. În baza art. 204 alin.10 Cod procedură penală rap. la art.202 alin. 3, alin. 4, lit. e Cod procedură penală şi art. 223 alin.2 Cod procedură penală.

Dispune arestarea preventivă a inculpatului MEIU CONSTANTIN, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de „lipsire de libertate în mod ilegal”, prev. de art. 205 alin.1 Cod penal ?i „viol”, prev. de art. 218 alin. 1 Cod penal, toate cu aplic. art. 38 alin. 1 Cod penal, pe o durată de 26 de zile, începând cu data punerii efective în executare a mandatului de arestare preventivă. În baza art.230, alin.1 Cod procedură penală, dispune emiterea, de îndată, a mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului MEIU CONSTANTIN.

Copii de pe prezenta încheiere se vor comunica inculpatului, uniţăţii de poliţie în a cărei circumscripţie locuieşte inculpatul, Biroului de Supravegheri Judiciare din cadrul IPJ Iaşi, Serviciului Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor, Poliţiei de Frontieră Române şi Direcţiei Generale a Paşapoartelor. Ia act că asistenţa juridică a inculpatului-intimat Meiu Constantin în calea de atac a contestaţiei a fost asigurată de apărător ales. În baza art.275 alin.3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare ocazionate de soluţionarea prezentei contestaţii rămân în sarcina statului. Definitivă”, au transmis magistrații ieșeni.

Taximetristul ieșean Constantin Meiu acuzat că ar fi batjocorit o tânără din Ucraina

Reamintim faptul că în urmă cu aproximativ o săptămână, o tânără în vârstă de 29 de ani, din Ucraina, a făcut o sesizare polițiștilor. Aceasta transmitea că a fost sechestrată și violată de un taximetrist. Forțele de ordine au deschis o anchetă și au ajuns la Constantin Meiu, în vârstă de 65 de ani. Individul a ridicat și condus la audieri. Mai apoi, taximetristul a fost reținut pentru 24 de ore.

„Agenții din cadrul Secției II de Poliție Rurală Ciurea au reținut un bărbat în vârstă de 65 de ani, bănuit de comiterea infracțiunilor de viol și lipsire de libertate în mod ilegal. Astfel, din cercetările efectuate până în prezent a rezultat faptul că, pe data de 11 noiembrie 2021, bărbatul, în calitate de taximetrist, ar fi luat din Gara de Nord din municipiul Iași o femeie și nu ar fi dus-o la adresa solicitată, ci la domiciliul lui, unde ar fi violat-o și ar fi lipsit-o de libertate.

Mai apoi, femeia ar fi fost adusă cu auto echipat taxi în Gara de Nord din municipiul Iași. Pe baza probatoriului administrat în cauză, pe 12 noiembrie 2021, bărbatul a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore. Pe 13 noiembrie 2021, acesta a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași și instanței, aceasta din urmă dispunând plasarea sa în arest la domiciliu pentru 30 de zile”, au menționat reprezentanții Poliției ieșene.

Adauga un comentariu