National

Te-a sunat 0372403377: Răspunzi, suni înapoi? Ce trebuie să faci

Publicat: 01 oct. 2021
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Te-a sunat 0372403377 Răspunzi suni înapoi Ce trebuie să faci
Multe firme aleg să-și racoleze clienții sunând de pe numere

În ultima perioadă, din ce în ce mai multă lume se plânge de faptul că este sunată de pe numere necunoscute și de frica de a nu fi păcăliți fie nici nu răspund și nici nu sună înapoi. Unul dintre numerele necunoscute de pe care sunt sunați mulți români este 0372403377.

Frica de a nu fi victima unei fraude a apărut după ce lumea a auzit de metoda „wangiri“, cuvânt care provine din limba japoneză și care înseamnă „sună o dată și închide”. Tocami din această cauză, multă lume evită să mai răspundă la numere de telefon pe care nu le cunosc sau să sune înapoi.

Metoda „wangiri“ constă în apelarea unei persoane de pe numere internaționale cu supra-taxare, adică apeluri „bulk“ către numere aleatoare. În cazul în care sunați înapoi la numprul de pe acre ați fost apelat ți se solicită să rămâi cât mai mult timp conectați în convorbire. Astfel, vei avea surpriza neplăcută ca la următoarea factură să ai costuri ridicate.

Persoanele care se tem să nu fie fraudate trebuie să țină cont de faptul că există o diferență între apeluri cu număr ascuns, în care numărul de telefon nu este afișat, și cele cu număr necunoscut ție, care este afișat, dar pe care nu îl cunoști sau nu îl ai în agendă.

apel numar necunoscut

Te-a sunat 0372403377: Ce se întâmplă dacă răspunzi la acest număr?

În categoria numerelor necunoscute ție, dar care sunt afișate pe display-ul telefonului în momentul în care ești sunat, intră și 0372403377.

Potrivit ANCOM (Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii – n.r.), numărul de telefon 0372403377 este „un număr de telefonie fixă, făcând parte din rețeaua de telefonie fixă DIGI (RCS-RDS) “.

Numărul 0372403377 a fost raportat ANCOM ca fiind sigur, având mai multe recenzii pozitive decât cele negative.

Alte numere necunoscute de pe care au fost apelate multe persoane mai sunt 0314137830, 0374429900, 0372022244 sau 0318249097. Pentru a fi sigur că nu vei fi sunat de vreun astfel de număr de telefon poți bloca aceste numere.

apel numar necunoscut

Campanie de denigrare a unui lider politic de pe acest număr de telefon?

Anul trecut, președintele Consiliului Județean Maramureș , Gabriel Zetea, a acuzat faptul că o societate comercială din Cluj Napoca a derulat o campanie agresivă de denigrare a sa.

„Mulți maramureșeni au fost sunați de pe numărul de telefon 0372403377 și li s-a transmis că sunt contactați din partea Primăriei Baia Mare și a domnului primar Cătălin Cherecheș. Acele telefoane nu au fost date de către Primăria Baia Mare. La o minimă cercetare am descoperit că această campanie este demarată de către o societate comercială din Cluj Napoca“, a spus Gabriel Zetea.

apel numar necunoscut

Centru de sănătate din Cluj Napoca?

Mai multe persoane care au fost apelate de pe numărul de telefon 0372403377 au spus că persoana care i-a apelat s-a recomandat ca fiind de la un centru de sănătătate din Cluj Napoca.

„Era o voce de bărbat, care s-a recomandat că ar fi de la un centru de sănătate din Cluj Napoca. Mi-a solicitat numele și am refuzat să i-l dau. Atunci a închsi. Oricum, era o persoană cu accent din zona Ardealului“, a spus o persoană sunată de pe numărul de telefon 0372403377.

Altă persoană care a primit apel de la acest număr de telefon a precizat că ar fi vorba despre Direcția de Sănătate Publică Cluj.

„S-a recomandat ca fiind de la Direcția de Sănătate Publică din Cluj și s-a interesat de starea mea de sănătate. Spunea ceva de starea de sănătate a persoanelor în vârstă, însă la mine nu era cazul. A închis repede după ce am întrebat de unde au numărul meu“, a menționat persoana apelată de pe numărul de telefon 0372403377.

telefon in mana

Comentarii
Adauga un comentariu