Sfatul medicului

Te simti rau zilnic. Care sunt cauzele si simptomele

Publicat: 23 nov. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Te simti rau zilnic. Care sunt cauzele si simptomele
te simti rau zilnic

Te simti rau zilnic? Starea generala de rau se poate manifesta prin greata, senzatia de epuizare, dureri de cap. Uneori poate fi similara cu aceea din timpul unei raceli sau ce de dupa o noapte in care nu ai dormit. Descopera cauzele pentru care te poti simti bolnav tot timpul, dar si cand este cazul sa consulti un medic.

Toti ne simtim rau uneori, dar in anumite circumstante, o persoana se poate simti rau aproape tot timpul. Daca si tu te simti rau zilnic este timpul sa iei masuri. Starea permanenta de rau se poate referi la greata, la simptome asociate racelii sau la arsuri. Poti sa te simti rau zilnic, timp de cateva zile, saptamani, iar in spatele starilor de rau stau multe lucruri.

Anxietatea si stresul cronic te fac sa te simti rau zilnic

Anxietatea cronica poate face ca cineva sa se simta bolnav tot timpul. Foarte multi oameni nu pot asocia anxietatea cu starea de rau fizic. Insa, ea se simte pana in stomac. O persoana cu anxietate poate simti greata sau poate constata ca se imbolnaveste mai des, deoarece anxietatea iti slabeste raspunsul imun.

Alte simptome de anxietate includ: transpiratie, scurtarea respiratiei, ameteala, confuzie, ritmul cardiac crescut tremurat. De asemenea, persoanele anxioase evita anumite situatii. Este normal ca oamenii sa aiba o anumita anxietate. Atunci cand o persoana se simte anxioasa in mod continuu, iar asta sta in calea vietii de zi cu zi, ar trebui sa consulte un specialist. Daca o persoana simte anxietate in cele mai multe zile timp de 6 luni sau mai mult, poate fi diagnosticata cu tulburare de anxietate generalizata.

Experimentarea stresului este complet normala, dar stresul continuu poate afecta foarte mult mintea si corpul. Stresul extrem, cum ar fi cel cauzat de durere, soc sau experiente traumatice poate afecta, de asemenea, oamenii fizic. Daca esti expusa stresului cronic, te simti rau zilnic. Persoanele cu stres cronic sau extrem pot avea multe simptome diferite, deoarece stresul afecteaza sistemul imunitar, sistemul nervos, hormonii si functionarea inimii. Poti simti o lipsa de energie, probleme digestive, insomnie, dureri musculare, dureri de cap, infectii mai frecvente.

Lipsa de somn si dieta proasta

Somnul corect si regulat este important pentru sanatatea mentala si fizica. Cand esti deprivat cronic de somn, te simti rau zilnic. Multe afectiuni medicale cronice pot interfera cu somnul, intensificand de obicei simptomele ambelor afectiuni. Simptomele comune ale privarii cronice de somn sau a lipsei de somn adecvat includ: oboseala generala, dificultati de concentrare/finalizare sarcini, iritabilitate, infectii frecvente.

Deshidratarea si malnutritia ambele pun stres asupra organismului. Lipsa cronica de nutrienti si hidratare adecvata poate cauza multe probleme, inclusiv: oboseala cronica si slabiciune, ameteli, dificultate de concentrare. De asemenea, imunitatea este scazuta, iar timpul de vindecare mai lung.

Pentru a trata si a preveni malnutritia, oamenii ar trebui sa manance o dieta sanatoasa, echilibrata. Din alimentatie nu ar trebui sa lipseasca cerealele integrale, fructele si legumele intregi, leguminoasele. De asemenea, inlcudeti grasimi sanatoase din peste gras, ulei de masline virgin, nuci, oua, avocado.

Te simti rau zilnic daca ai o igiena deficitara

Igiena fizica precara, in special orala, poate provoca o varietate de simptome care ar putea face sa te simti rau zilnic. Igiena deficitara faciliteaza cresterea si prosperarea bacteriilor, ceea ce poate duce la infectie. Pielea este bariera naturala a organismului impotriva organismelor patogene. Spalarea corpului si pastrarea hainelor si a asternutului curat ajuta la mentinerea unui microbiom echilibrat.

Oamenii au o multime de vase de sange in gingii. Acest aport de sange inseamna ca infectiile cronice, netratate ale gingiilor se pot raspandi prin corp. Boala severa a gingiilor a fost, de asemenea, legata de mai multe afectiuni medicale. Ritualul de ingrijire orala ajuta la tratarea si reduce considerabil riscul de a dezvolta infectii si afectiuni ale gingiilor. Periati dintii de cel putin doua ori pe zi cu pasta de dinti cu fluor si nu uitati mici de apa de gura si ata dentara.

Anemia si boli imunitare

Persoanele cu anemie nu au suficienta hemoglobina, partea globulelor rosii care transporta oxigen in sangele lor. Cand tesuturile si celulele lor nu obtin suficient oxigen, nu pot functiona corect. Aceasta inseamna ca daca ai anemie poti sa te simti rau zilnic. Simptomele comune ale anemiei includ: oboseala, dficultate de concentrare, scurtarea respiratiei, piele palida.

Conditiile autoimune slabesc sistemul imunitar si faciliteaza dezvoltarea altor boli. Aceasta inseamna ca persoanele cu afectiuni imune cronice tind sa se simta mai des bolnave. De asemenea au nevoie de o perioada mai lunga pentru a se recupera. Printre bolile imune comune care pot face oamenii sa se simta rau tot timpul se gasesc: lupus, HIV, boala celiaca, alergii, scleroza multipla, diabet, boala Graves. Afectiunile autoimune provoaca numeroase simptome, inclusiv oboseala, eruptii cutanate, insomnie si probleme gastro intestinale.

Cand sa vezi un doctor

Oricine se simte bolnav mai mult de doua saptamani trebuie sa solicite asistenta medicala. Un medic isi poate da seama de cauza bolii si poate recomnda tratament. De asemenea, un medic poate recomanda modificari in stilul de viata sau terapii care sa reduca simptomele. De asemenea, este important sa discutati cu un medic despre boala prelungita. Doar asa poate exclude sau trata afectiunile medicale care stau la baza.

Adauga un comentariu